ΑθλητικάΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Ξευτίλα!!! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας ως Ξανθιώτες. Μαλώνουν οι σύλλογοι, ποιος θα πάρει το Κολυμβητήριο!!!! Έλεοςςςςςςς

Απίθανοι είμαστε σαν Ξανθιώτες και φοβάμαι ότι δεν θα αλλάξουμε ποτέ… Ενώ έγινε μια τεράστια προσπάθεια από τον Δήμο Ξάνθης να αναπλαστεί το κολυμβητήριο και τώρα που πάει να ανοίξει μαθαίνω ότι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται με την κολύμβηση μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος θα το λειτουργήσει και ποιος θα πάρει τα γραφεία!!!!

Πραγματική με πιάνει θλίψη όταν διαβάζω το παρακάτω δημοσίευμα

ΚΟΞ : Υφίστανται νόμιμα οι αθλητικοί κολυμβητικοί σύλλογοι με την επωνυμία ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ;

xanthipost 03/01/2022

Λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα η  επαναλειτουργία των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του Δημοτικού κολυμβητήριου, ο ΚΟΞ ζητά διευκρινίσεις από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ξάνθης

Με την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου Ξάνθης, ο ΚΟΞ ζητά από τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου να τους αποσαφηνίσει και να τους ενημερώσει εάν υφίστανται νόμιμα αθλητικοί κολυμβητικοί σύλλογοι με την επωνυμία  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ,  και αν δικαιούνται παραχώρηση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου από τον Δήμο Ξάνθης.

Με επιστολή που απέστειλε επίσημα ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης  προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης , δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς την ενόχλησή του αρχικά γιατί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν απάντησε στο αίτημά τους (09.09.2021)  να γνωρίσουν τον νέο χώρο όπου θα λειτουργήσει ο σύλλογος (λόγω αλλαγής χρήσης του χώρου)  ενώ παράλληλα  αναφέρουν στην επιστολή τους  την μη καταχώρηση  των συλλόγων του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ στο μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 Ν4714/2020.

Ειδικότερα ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με την απόφαση να παραχωρηθούν χώροι λειτουργίας και γραφεία στους συλλόγους  του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και  του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ .

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στα πλαίσια της επιστολής τους,   «….σε ποια διάταξη στηρίζεται η απόφαση του Δημάρχου για παραχώρηση  χρήσης γραφείων στους ανωτέρω κολυμβητικούς συλλόγους, καθότι  κατά τη διάταξη του άρθρου  66 του Νόμου 4735/2020 «Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού…»

Και καταλήγει η επιστολή «Με αυτά τα δεδομένα θα θέλαμε να μας γνωρίσετε εάν υφίστανται νόμιμα αθλητικοί κολυμβητικοί σύλλογοι με την επωνυμία  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ, που εδρεύουν στην Ξάνθη, στους οποίους μπορεί νόμιμα να παραχωρηθεί από τον Δήμο Ξάνθης η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης κατά τα ανωτέρω…».   

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες,  εν μέσω φθινοπώρου ο Δήμαρχος Ξάνθης είχε συγκαλέσει μία άτυπη συνάντηση των κολυμβητικών συλλόγων για να συζητήσουν θέματα που τους αφορούν με την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, όπου όμως δεν τέθηκαν τότε εκ μέρους του ΚΟΞ οι  διευκρινήσεις που ζητά με την παρούσα επιστολή.

ΚΟΞ: Ένας ιστορικός κολυμβητικός σύλλογος που και με κλειστό κολυμβητήριο έφερε στην Ξάνθη πολλές διακρίσεις  

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΚΟΞ είναι ένας ιστορικός κολυμβητικός σύλλογος που παρόλο που για επτά (7) συναπτά έτη  η Ξάνθη στερείται κολυμβητηρίου, η ομάδα του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης  συνεχίζει να εκπροσωπεί  επάξια την πόλη μας και τον Νομό μας  σε όλες τις κολυμβητικές διοργανώσεις και κάνει αισθητή την παρουσία του. Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα του Κ.Ο.Ξ. προπονείται  φιλοξενούμενη σε γειτονικά κολυμβητήρια όμορων νομών.

παρακάτω και το ντοκουμέντο που παραθέτει το XanthiPost

σ.ε. Πραγματικά το γεγονός ότι αντί οι τοπικοί σύλλογοι να συνεργαστούν μεταξύ τους και να κοιτάξουν το άθλημα και πως θα φέρουν τα παιδιά κοντά τους, αναλώνονται σε αντιπαραθέσεις “Κατίνας” πιστεύω ότι όλο αυτό δεν αρμόζει στην Ξάνθη μας είναι για μένα ξεφτίλα… Σας έφτιαξε ο Δήμος το Κολυμβητήριο και πάλι μαλώνετε μεταξύ σας… Τι αθλητισμός είναι αυτός;

Σχετικά Άρθρα