ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Οι ευχές του αντιδημάρχου Τουρισμού και Παιδείας Ξάνθης Παναγιώτη Αμβροσιάδη (βίντεο)

Νέες περιπέτειες είναι προ των πυλών.

Ας είναι το 2022 η αφετηρία μιας Ευλογημένης νέας και καλύτερης εποχής. Αποχαιρετούμε μια χρονιά που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στην κοινωνία μας, τη χώρα μας, σε όλο τον πλανήτη μας. Όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα, έγιναν ζητούμενα. Δεχθήκαμε μια από τις πιο ισχυρές προκλήσεις και αγωνιστήκαμε, επαναπροσδιορίσαμε στόχους, ιεραρχίες, προτεραιότητες.

Αντέξαμε. Μείναμε όρθιοι ως κοινωνία, ως άνθρωποι. Κοιτάξαμε προσεκτικά μέσα μας και δίπλα μας. Γνωρίσαμε τον εαυτό μας. Τον συνάνθρωπο. Την πόλη. Τον κόσμο μας που ενώθηκε για να αντιμετωπίσει την κοινή απειλή. Ελπίζουμε του χρόνου, να είμαστε όλοι υγιείς και δυνατοί, για να μοιραστούμε κι από κοντά την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη γενναιοδωρία, όλα όσα τα Χριστούγεννα συμβολίζουν και η έλευση μιας νέας χρονιάς υπόσχεται.

Με τη δύναμη της πίστη στο θεό και της επιστήμης και στις δυνατότητες με τις οποίες έχει ευλογηθεί ο άνθρωπος, σοφότεροι, ωριμότεροι και ακόμη πιο αποφασισμένοι, θα θέσουμε μαζί εκ νέου τις συνθήκες της συνύπαρξής μας, της συνδημιουργίας και της οικοδόμησης του μέλλοντος που αξίζει σε μας, στις γενιές που αναθρέφουμε και σε όσες ακολουθήσουν.

Στο χέρι μας είναι. Η υπόσχεση που δίνουμε για το νέο έτος, είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά. Γιατί τίποτα δε θα γίνει για εμάς, χωρίς τη δική μας προσπάθεια.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Σχετικά Άρθρα