ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Κοπή Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Ξάνθης (φωτογραφίες)

Μαίρη Δαληκριάδου

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε παραμονές Πρωτοχρονιάς Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 στις 4 η ώρα το απόγευμα η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στην Παλιά πόλη της Ξάνθης.

Την κοπή της πίτας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο βουλευτής της νέας Δημοκρατίας Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, η γενική γραμματέας του Δήμου Σοφία Ψωμά, ο αστυνομικός διευθυντής Πασχάλης Γιώρης, ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ κύριος Σταμάτης Σταματιάδης αρκετοί άλλοι πολιτικοί άρχοντες καθώς επίσης κληρικοί, ιεροψάλτες και αρκετοί πιστοί τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του κορονοιού.

Στην συνέχεια Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονας απένειμε χρηματικά βραβεία σε 20 αριστούχους φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν το έτος 2021 σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας  από το κληροδότημα του Θεόδωρου Ζαλάχα.

Ο Μητροπολίτης μας, συνεχάρη τους μαθητές, ευχήθηκε πρόοδο στον καλό αγώνα της γνώσης στη νέα αυτή σημαντική περίοδο της ζωής τους αλλά και σύντομη απαλλαγή από την πανδημία. 

Σχετικά Άρθρα