Ροδόπη Τελευταία Νέα

Δωρεά βιβλίων από τον Πρόξενο του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Βιβλία παιδικής λογοτεχνίας γραμμένης στα γερμανικά παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ο Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Carsten Müller. Στόχος της δωρεάς είναι η αξιοποίηση των βιβλίων από το αναγνωστικό κοινό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η διευκόλυνση των παιδιών που μαθαίνουν τη γερμανική γλώσσα. Τον Γενικό Πρόξενο συνόδευε ο Επίτιμoς Πρόξενος της Γερμανίας στην Κομοτηνή Σταμάτης Κουρούδης ενώ παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Κυριαζής, η Πρόεδρος της ΔΕΚΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου και ο Προϊστάμενος της Βιβλιοθήκης Δημήτρης Κατσιμίγας. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόξενο κ. Müller για τη χειρονομία και δήλωσε πως μπορούν να εμπλουτίσουν τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Σημείωσε τη μεγάλη έκταση εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας στην περιοχή μας όπου έχουν επιστρέψει μετανάστες που δούλεψαν για χρόνια στη Γερμανία.  

Ο Πρόξενος κ. Müller έδωσε έμφαση στην επιθυμία του Γενικού Προξενείου για εξωστρέφεια, εξήγησε πως έρχεται συχνά στην Κομοτηνή λόγω και της παρουσίας του κ. Κουρούδη στην πόλη. Σημείωσε πως ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για γερμανόφωνα παιδικά βιβλία εκ των οποίων διέκρινε τον αγαπημένο του «Μικρό Πρίγκιπα», μεταφρασμένο στα γερμανικά.

Ο κ. Κουρούδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη Θράκη είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η εκμάθηση των γερμανικών τόσο στα σχολεία όσο και στα φροντιστήρια. Πρότεινε μάλιστα η επόμενη δωρεά να αφορά και βιβλία για μεγαλύτερες ηλικίες. Ο Πρόξενος πρόσθεσε ότι σε επόμενη επίσκεψή του σχεδιάζει να συναντηθεί με εκπαιδευτικούς της περιοχής.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή δώρων.

Η δωρεά αφορά σε σύγχρονα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας στη γερμανική γλώσσα που αγοράστηκαν από το Γενικό Προξενείο κατόπιν σχετικής μελέτης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής και η προσφορά εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη με περιφερειακές βιβλιοθήκες.

Σχετικά Άρθρα