ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή των Α. Ξυνοτρούλα και Η. Δημητριάδη

ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ, ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ) επί της οδού Χασιρτζόγλου 8 στην Ξάνθη, στις 23 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 21:00 μ.μ.

Σε μια πρώτη επικοινωνία μαζί τους, ο Αθανάσιος Ξυνοτρούλας και ο Ηλίας Δημητριάδης μας είπαν τα εξής: Δεν είμαστε και το πιο ακουστό όνομα στην Ξάνθη αλλά δεν μας σταματάει αυτό από το να παίρνουμε τα βουνά και να δημιουργούμε ιστορίες παρμένες από τα έγκατα της φαντασίας μας. Ίσως να πλησιάσαμε ένα πολύ δύσκολο και άσχημο γεγονός ως θέμα για το ντεμπούτο μας, παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε πως το διαχειριστήκαμε με όσο περισσότερο σεβασμό μπορούσαμε.

Το Τσερνόμπιλ ως θεματικό κέντρο μας ενδιέφερε από την αρχή της σύλληψης της ομάδας, με αποτέλεσμα να καταλήξει το πρώτο θέμα το οποίο επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε. Η ομάδα ξεκίνησε από μια απλή σειρά ιδεών που είχε ο σκηνοθέτης μας, Αθανάσιος Ξυνοτρούλας, οι οποίες αποτελούνταν από πιο αφηρημένα concepts από αυτά που καταλήξαμε να απεικονίσουμε. Αυτό συνέβη διότι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με κάτι πιο απλό για το πρώτο μας πρότζεκτ, ώστε να μην βουτήξουμε στα βαθιά νερά του κινηματογράφου από την αρχή. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει πως οι πιο τρελές μας ιδέες δεν θα υλοποιηθούν στο μέλλον.

Για την ακρίβεια, ήδη δουλεύουμε σε κάτι τρεις φορές πιο εξωπραγματικό, αλλά θα πρέπει να περιμένετε για αυτό. Φυσικά χωρίς την παρουσία του ηθοποιού μας, Ηλία Δημητριάδη, δεν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε όλα τα πλάνα που περιέχονται στην ταινία μας. Ελπίζουμε να τραβήξουμε τις μεταφορικές χορδές των καρδιών σας με αυτό το πειραματικό short film, και φυσικά με τα μελλοντικά πρότζεκτ που έχουμε στο μυαλό μας.

Η αγάπη και η υποστήριξη που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι μεγάλη και είμαστε ευγνώμονες για αυτό.

Σχετικά Άρθρα