Καβάλα Τελευταία Νέα

Στην τελική ευθεία η αξιοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η υπόθεση της αξιοποίησης του ιστορικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα μετά την υπογραφή του φακέλου του πλειοδοτικού διαγωνισμού από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τη συνεργασία που είχε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου με τον πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας κ. Δημήτρη Μιχαλολιάκο, για τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών.

Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα άρχισε να κατασκευάζεται το 1947 με χρηματοδότηση του «Σχεδίου Μάρσαλ» των ΗΠΑ. Σε αυτό εγκαταστάθηκε Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας  με την ονομασία Αεροπορικό Απόσπασμα Καβάλας. Το 1985 ξεκίνησε η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στη Χρυσούπολη, όπου το 1997 έγινε η μετεγκατάσταση του Αεροπορικού Αποσπάσματος, αφήνοντας ουσιαστικά ανενεργό το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

Με την έγκριση και υπογραφή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο της κατακύρωσης του διαγωνισμού εκμίσθωσης για 40 χρόνια εκτάσεων εντός του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας στην εταιρεία Egnatia Aviation ΕΠΕ ολοκληρώθηκε η πολυετής προσπάθεια αξιοποίησης του ιστορικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα.

Η σχετική σύμβαση με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προβλέπει συγκεκριμένο επενδυτικό και επιχειρησιακό σχέδιο που θα το μετατρέψει σε σύγχρονο διεθνές αεροπορικό πνεύμονα / κέντρο για την εκπαίδευση πιλότων και την οργάνωση – υποστήριξη δραστηριοτήτων διάδοσης του αεροπορικού πνεύματος (Γενικής Αεροπορίας, Αεραθλητισμού, Αερολεσχών κ.α.).

Η συνολική επένδυση ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στα 4.861.000 ευρώ σύμφωνα με την εγκριθείσα τεχνική προσφορά της εταιρείας. Η αναβάθμιση και επαναλειτουργία του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα με διεθνή πρότυπα και παραμέτρους, στοχεύει να αποτελέσει πόλο έλξης αεροπορικών δραστηριοτήτων συντελώντας, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και στην προβολή της Καβάλας και της Χώρας μας διεθνώς.

Αναλυτική παρουσίαση της σημαντικής αυτής επένδυσης θα γίνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν, αμέσως μετά τις γιορτές, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαςο Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας κ. Δημήτρης Μιχαλολιάκος και εκπρόσωποι της εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα