Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πάνω από 300 συμπολίτες μας συμμετείχαν στη 2η«Ημέρα Εμβολιασμού» του Δήμου Ξάνθης (χθες Σάββατο)

Επαναλήφθηκε, για δεύτερο συνεχές Σάββατο, η δράση εμβολιασμού στο διαμορφωμένο χώρο του ισογείου του Δημαρχείου Ξάνθης, με τη συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού του Κέντρου Υγείας Ξάνθης, από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης.

Παρά το τσουχτερό κρύο, περισσότεροι από 300 συμπολίτες μας, άνδρες και γυναίκες πέρασαν το κατώφλι του Δημαρχείου, από νωρίς το πρωί, για να λάβουν την πρώτη και την τρίτη δόση του εμβολίου.

Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά. Με τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού της Κινητής Μονάδας και υπό την εποπτεία της επιστημονικής υπεύθυνης κας Ανδρομάχης Παπαδοπούλου, οι πολίτες, με ευκολία και ασφάλεια, εμβολιάζονταν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των δημοτών στις Ημέρες Εμβολιασμού είναι να γνωρίζουν τον ατομικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) να φέρουν μαζί τους το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας και να έχουν ακυρώσει ενδεχόμενο ραντεβού τους για εμβόλιο, σε κάποια υγειονομική δομή.

Ο Δήμος Ξάνθης ευχαριστεί, για άλλη μια φορά, την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, τον Διοικητή της κ. Δημήτριο Τσαλικάκη και την Υποδιοικήτρια κα. Ειρήνη Χατζοπούλου, το Υπουργείο Υγείας, όπως και την Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού του Κέντρου Υγείας Ξάνθης – 4η ΥΠΕ.

Διερμηνεύοντας την ανάγκη μιας μεγάλης μερίδας πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν άμεσα και βάσει όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο Δήμος μας θα συνεχίσει να συνδράμει σε αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθεια, η οποία, ουσιαστικά θωρακίζει την τοπική κοινωνία και διασφαλίζει τη δημόσια υγεία.

Σχετικά Άρθρα