ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Τοπείρου – Παρέμβαση Τσιλιγγίρη για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του Νέστου

Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μετά από συνεννόηση με τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Σπυρο Τσιλιγγίρη (ο οποίος συναντήθηκε χθες το μεσημέρι εκτάκτως στην Αθήνα με τον Γενικό διευθυντή συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας κ. Θεοδώρου ) αλλά και εισήγηση του Αντριπεριφερειάρχη Νίκου Ευφραιμίδη, κήρυξε χθες το βράδυ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οικισμούς του Δήμου Τοπείρου στέλνοντας την απόφασή του και στον Γενικό Γραμματέα πολιτικής προστασίας.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση στον Δήμο Τοπείρου, και με δεδομένο ότι στις 11 Δεκεμβρίου 2021 έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή. Συνεπεία των έντονων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων ήταν να σημειωθούν πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές του Δήμου Τοπείρου, συγκεκριμένα στις Κοινότητες Ευλάλου, Ερασμίου, Ολβίου, καθώς και τις περιοχές Αγ. Αθανάσιος, Θαλασσιά και Κοσμητή της Κοινότητας Τοξοτών.

Για τους λόγους αυτούς ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ εισηγήθηκε την έκδοση απόφασης για κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες.

Σχετικά Άρθρα