Κόμματα Τελευταία Νέα

Κατά των φυτωρίων «φαρμακευτικής» κάνναβης στην Ξάνθη, το τοπικό ΚΚΕ

Ο λαός και η νεολαία της περιοχής ας γυρίσουν την πλάτη σε όσους μαλώνουν για την «πρωτιά» στο άνοιγμα του δρόμου για «επενδύσεις» στην «φαρμακευτική» κάνναβη!

            Τα πανηγύρια του πρώην Υφ. Ανάπτυξης και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στάθη Γιαννακίδη για την έκδοση άδειας εγκατάστασης μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων «φαρμακευτικής» κάνναβης στο Δήμο Αβδήρων και τα παράπονά του γιατί η ΝΔ «κλέβει» την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλούν σε κάθε καλοπροαίρετο Ξανθιώτη.

            Είναι γνωστό πως και στο συγκεκριμένο ζήτημα χέρι χέρι προχωρούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Από το διάστημα που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις συναντήσεις της Kingsley Capital με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης της ΝΔ μέχρι τις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ««Η δική μας ιδεολογία έχει πολύ μεγάλη δύναμη, δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχθούμε το λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε τη φαρμακευτική κάνναβη και στην πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει και δεν έχει κανένα μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή» φανερό είναι πως χέρι χέρι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της κερδοφόρας διεξόδου κεφαλαίων δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην καλλιέργεια της ναρκωκουλτούρας.

            Άλλωστε όταν έχουν συμφωνήσει στη μετατροπή  της περιοχής μας σε  νέα Σούδα, δηλαδή σε ορμητήριο δολοφόνων και στόχο αντιποίνων, στα μισά και βάλε άρθρα του νόμου Χατζηδάκη, στο ξεπούλημα των αεροδρομίων στη FRAPORT, στην «επένδυση» στο Ελληνικό, στο «φύτρωμα» αμέτρητων αιολικών πάρκων στα βουνά μας, στη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, στην κάνναβη θα τα χαλούσαν;

            Την άνοιξη με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) ψηφίστηκε νόμος για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση προϊόντων “φαρμακευτικής” κάνναβης αδιαφορώντας ακόμα και για τα όρια περιεκτικότητας που καθιστούν την κάνναβη ναρκωτικό.

            Αυτός είναι ο καθρέφτης της καπιταλιστικής ανάπτυξης που βλέπει στην κάνναβη έναν από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους και επικερδείς οικονομικούς κλάδους! Αυτές είναι οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» που προσπαθεί να «ανταγωνιστεί» η χώρα μας!

            Εξάλλου, η ΕΕ βάζει στόχο έως το 2025 να απελευθερωθεί η «φαρμακευτική» κάνναβη σε όλα τα κράτη-μέλη, ώστε να προχωρήσει και η απελευθέρωση της “ψυχαγωγικής” χρήσης, που θα αποφέρει και τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ήξερες ότι…

Στην ΕΕ 78 εκατομμύρια έχουν κάνει χρήση κάνναβης, αυξάνοντας κατά 45% μέσα σε μια 10ετία τις αιτήσεις για θεραπεία από κάνναβη;

Σχεδόν οι μισοί 16χρονοι είναι χρήστες κάνναβης σε χώρες που είναι νόμιμη ή συνταγογραφείται ως φάρμακο;

            Ο νόμος ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την συνολική απελευθέρωση της χρήσης και διάθεσης ουσιών. Το ίδιο το σύστημα και η πολιτική όσων το υπηρετούν είναι που αναπαράγει τους παράγοντες που πυροδοτούν την χρήση. Γιατί για το καπιταλιστικό σύστημα τα ναρκωτικά έχουν διπλό στόχο: Αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και κοινωνική καταστολή!

Η συζήτηση για τη νοµιµοποίηση της κάνναβης στοχεύει στη νοµιµοποίηση των αιτιών της χρήσης στη συνείδηση της νέας γενιάς!

            Επιστρατεύουν μια σειρά αντιεπιστημονικές θεωρίες που παρουσιάζουν την κάνναβη ως ένα «παρεξηγημένο φυτό» που μόνο νεκρούς δεν ανασταίνει, την ώρα που η επιστημονική έρευνα για τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα των συστατικών της είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει μόλις 2 σκευάσματα αναφέροντάς τα ως καταπραϋντική – παρηγορητική θεραπεία πολύ συγκεκριμένων παθήσεων, ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν χιλιάδες και μάλιστα για πάσα χρήση!

            Μιλάνε για «φαρμακευτική» χρήση, αλλά είναι οι πρώτοι που δεν αντιμετωπίζουν την κάνναβη με τέτοιους όρους, αφού προβάλλουν ολόκληρο το φυτό ως «φάρμακο» και ενσωματώνουν έως και τον «μπάφο» στα τελικά προϊόντα της “φαρμακευτικής κάνναβης”. Το φυτό της κάνναβης περιέχει εκατοντάδες χημικές ουσίες που η επίδρασή τους δεν έχει ερευνηθεί. Η επιστημονική κοινότητα είχε το νομικό πλαίσιο ώστε να απομονώσει και να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστατικά, με κρατικό έλεγχο, για ερευνητικούς σκοπούς.

Ο νόμος για την κάνναβη της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 δεν υπηρετεί τον πόνο των ασθενών παρά μονάχα τον καημό των επιχειρηματιών να επενδύσουν τα συσσωρευμένα τους κεφάλαια!

Και αυτοί οι νόμοι αποδεικνύουν τη σήψη αυτού του συστήματος αλλά και το τι μέλλον μας επιφυλάσσουν. Ο λαός και η νεολαία σε καταστολή για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων!

Η απελευθέρωση της χρήσης πρέπει να βρει απέναντι όλο το λαό!

Καλούμε την νεολαία και συνολικότερα τον λαό της Ξάνθης, μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία τους, να πουν:

ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!

ΝΑΙ στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!

     Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα