Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Με 5,1 εκ. € από το ΕΣΠΑ η Περιφέρεια ΑΜΘ ανακατασκευάζει το δρόμο Ίασμος-Κοπτερό

Έναν ακόμα επαρχιακό δρόμο που παρουσιάζει προβλήματα ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για το δρόμο που συνδέει την έδρα του Δήμου Ιάσμου με τον οικισμό Κοπτερό στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, μήκους 4,5 χιλιομέτρων.

Ο συγκεκριμένος δρόμος παρουσιάζει αυξημένη κίνηση από κατοίκους της περιοχής που κινούνται μεταξύ των Δήμων Ιάσμου και Ξάνθηςκαι έχει υποστεί φθορές.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας έχει στόχο να αποκαταστήσει τις φθορές στο οδόστρωμα, να αυξήσει το πλάτος του δρόμου, να συντηρήσει αλλά και να κατασκευάσει νέα τεχνικά, βελτιώνοντας έτσιτο συνολικό επίπεδο ασφάλειας για τους οδηγούς.Παράλληλα, με το έργο θα λυθεί και ένα χρόνιο πρόβλημα απορροής ομβρίων υδάτων καθώς θα κατασκευαστούν επίσης έξι τεχνικά επί της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 5,1 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Με αφορμή την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, ο κ. Μέτιος πραγματοποίησε σύσκεψη στο γραφείο του για το θέμα με τονΑντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τονΑντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Αχμέτ Ιμπράμ, τονΑντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών κ. ΤζιχάνΙμάμογλου, τονΠεριφερειακό Σύμβουλο Ψηφιακής Πολιτικής κ. ΜουλταζάΤαρκάνΜουλταζά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ροδόπης κ. Κώστα Ναλμπάντη, παρουσία της Εκτελεστικής Γραμματέως της ΠΑΜΘ καςΖωής Κοσμίδου, του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών κ. Τάσου Παράσχου, του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών Ροδόπης κ. Κώστα Δερνεκτσή και του ειδικού συμβούλου της Περιφέρειας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Χρήστου Μαχαίρα.

Σχετικά Άρθρα