Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η Επιτροπή Ισότητας φύλων ΑμΘ για την 25η Νοεμβρίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ (Π.Ε.Ι.Φ-ΑΜΘ)

25 ΝΟΕΜΒΡΗ– ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κάθε χρόνο η 25η Νοεμβρίου μας θυμίζει κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: Ότι η γυναίκα στέκεται ψηλά στο βάθρο των νικητριών και των αγωνιστριών της καθημερινότητας. Κάθε μορφή βίας – ψυχική, λεκτική, σωματική και σεξουαλική απέναντί της από όπου κι αν προέρχεται είναι εγκληματική και για αυτό το λόγο, είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταδικάζει κάθε φαινόμενο βίας κατά των γυναικών   και καθιστά σαφές και διακριτό ένα μήνυμα: Καμία ανοχή στην έμφυλη βία, καμία γυναίκα αβοήθητη, καμία γυναίκα μόνη.

Υπηρετώντας με συνέπεια το παραπάνω μήνυμα, η Π.Ε.Ι.Φ-ΑΜΘ, με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, προσανατολισμένη στην διαμόρφωση μιας ισότιμης κοινωνίας, δημιούργησε θεσμούς και λειτουργεί δομές, όπως η «ΣΤΗΡΙΞΗ» έργο του αείμνηστου Γεώργιου Παυλίδη  καθώς και την«Ακαδημία – Δομής δια βίου μάθησης». Τα έργα αυτά λειτουργούν σε συμπληρωματική βάση με άλλες υπηρεσίες και δομές που έχει θεσπίσει η Πολιτεία,όπως τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, που παρέχουν ειδικευμένο έργο εστιασμένο στην βοήθεια κάθε γυναίκας, που βιώνει κακοποίηση και στέκονται πλάι της για την παροχή πολύπλευρης υποστήριξης. Τη λειτουργία όλων των ανωτέρω χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Περαιτέρω χρηματοδοτεί  μέσω του ΕΣΠΑ υποστηρικτικές στη γυναίκα δράσεις,σχετικά με την εργασία της, ενισχύοντας την ελεύθερη πρόσβαση των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ κλπ.

Σήμερα όπως και κάθε μέρα του χρόνου, αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, για την αλλαγή των στάσεων, των στερεοτύπων και των πατριαρχικών αντιλήψεων ώστε τα φαινόμενα αυτά να αποτελέσουν παρελθόν τόσο σε τοπικό και εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Πρόεδρος

και τα Μέλη της Επιτροπής Ισότητας

Σχετικά Άρθρα