Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΓΕΣ: Τελετή ονοματοδοσίας του ανοικτού γηπέδου στίβου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (φωτογραφίες)

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, η τελετή ονοματοδοσίας του ανοικτού γηπέδου στίβου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, ως «ΣΤΑΔΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ», εις μνήμην του Καθηγητή Σωματικής Αγωγής της ΣΣΕ από το 1960 έως το 1993, Χαράλαμπου Καμίτση.

Ο Χαράλαμπος Καμίτσης, ο οποίος απεβίωσε την 28η Φεβρουαρίου 2015, υπήρξε πρωτοπόρος σε θέματα Στρατιωτικού Αθλητισμού και Σωματικής Αγωγής. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός την διετία 1955-1957, αποφοίτησε από την Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής το 1955 και διετέλεσε Καθηγητής Σωματικής Αγωγής στη Στρατιωτική Σχολή Σωματικής Αγωγής στη Χαλκίδα από το 1957 έως το 1960.

Από το 1960 έως το 1993- οπότε συνταξιοδοτήθηκε, υπήρξε Καθηγητής Σωματικής Αγωγής στη ΣΣΕ συγγράφοντας ταυτόχρονα εκπαιδευτικά βοηθήματα για θέματα στρατιωτικού αθλητισμού και σωματικής αγωγής για τους Ευέλπιδες.

Επιπλέον, διετέλεσε μέλος της ομάδας Ομιλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και συμμετείχε ως εκπρόσωπος των Εφέδρων Αξιωματικών της Ελλάδας στην Επιτροπή Αγώνων της CIOR και της CIOMR (Interallied Confederation of Reserve Officers – Interallied Confederation of Medical Reserve Officers) του ΝΑΤΟ από το 1986 έως και το 2009, τόσο στα οργανωτικά συνέδρια όσο και στους Πανστρατιωτικούς Αγώνες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Υπήρξε επίσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και έφορος των στρατιωτικών αγωνισμάτων της CIOR τα έτη 1986 και 1999, κατά τα οποία οι αγώνες και τα συνέδρια διεξήχθησαν στη χώρα μας. Προς αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του, η ΣΣΕ του είχε απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Καθηγητή της Σχολής.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, η Αντιδήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Μαρία Κανέλλου, η σύζυγος του εκλιπόντα κ. Θεοδώρα Καμίτση καθώς και οι κόρες του Βασιλική, Μαρία και Ηλιάνα Καμίτση.

Σχετικά Άρθρα