Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Πορτοκαλί και το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ και στα πλαίσια της 16ήμερης Εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 18:30μμ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης θα γίνει η πορτοκαλί φωταγώγηση του Δημαρχείου της πόλης, παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης θα μοιράσει πορτοκαλί κορδελάκια και σοροπτιμιστικά φυλλάδια στους διερχόμενους πολίτες.

Στις 20:00μμ θα φωτιστεί πορτοκαλί και το Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης και η Κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας στο χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης ώρα 20:00, προβάλουν τις ταινίες:

1.The noir project σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαρδαρινού

Μυθοπλασία/Fiction, 26΄

O 16χρονος Ιάκωβος αποφασίζει να σώσει τη μητέρα του, από τα νύχια του μέθυσου,χαρτοπαίχτη πατέρα του, που την κακοποιεί συστηματικά.

2. Every Sunday σκηνοθεσία Καίτης Παπαδήμα

Ντοκιμαντέρ/Documentary, 24΄

Μια ομάδα Φιλιππινέζων οικιακών εργατριών στην Κύπρο προετοιμάζει ένανδιαγωνισμό ομορφιάς, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τη θέση τους στην κυπριακή κοινωνία. Στο μεταξύ, η αποκάλυψη της δράσης ενός κατά συρροή δολοφόνου με θύματα ξένες εργάτριες, προκαλεί τις αντιδράσεις της Φιλιππινέζικης κοινότητας

3. Fake news σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσιμίρη

Μυθοπλασία/Fiction, 15΄, 2018

Μια YouTuber και ο συνεργάτης της σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν το βιασμό μιας κοπέλας από δύο μαύρους. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τους συνδρομητές στο κανάλι τους. Την ημέρα του γυρίσματος, όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αρχικά είχαν υπολογίσει.

4. Testing Greta σκηνοθεσία Abbie Lucas

Μυθοπλασία/Fiction, 11΄,

Η ταινία “Testing Greta” είναι μια ασυνήθιστη, γεμάτη ανατροπές ιστορία ενδοοικογενειακής βίας, ειπωμένη με έναν ιδιαίτερο και ανατρεπτικό τρόπο. Έχοντας στοιχεία τόσο κωμικά όσο και τραγικὰ, αφηγείται την ιστορία μιας δυναμικὴς γυναίκας που στιγμιαία σπάει, αποκαλύπτοντας τη φρικτή αλήθεια της ιδιωτικής της ζωής, πριν ξαναφορέσει την λαμπερή μάσκα της. H ταινία είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν υπάρξει σιωπηλά θύματα κακοποίησης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Σχετικά Άρθρα