Έβρος Τελευταία Νέα

Προσγειώθηκαν τα πρώτα ελικόπτερα των Αμερικάνων στην Αλεξανδρούπολη (video)

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασαν τα πρώτα τέσσερα και στη συνέχεια τα επόμενα τέσσερα σμήνη αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη . Η προσγείωση των Blackhawks έγινε τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο λιμάνι της πόλης.

Τα ελικόπτερα από την Αν. Ευρώπη θα αποσυναρμολογηθούν κατόπιν και θα φορτωθούν σε πλοίο που υπολογίζεται να ρίξει άγκυρα μεταξύ 28 Νοέμβρη και 1 Δεκέμβρη. Το πλοίο θα ξεφορτώσει νέα ελικόπτερα που θα αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία την ανατολική πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας (και στην Ελλάδα) και άρματα που μέσω σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου θα φύγουν για Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ενόψει αυτής της διεκπεραίωσης, στις 19 – 20 Νοέμβρη αναμένονται στην Αλεξανδρούπολη ο στρατηγός – διοικητής της 21 Theater Sustainment Command, James Smith, και η στρατηγός – διοικητής της Military Surface Deployment and Distribution Command, Heidi Hoyle, οι οποίοι θα επιβλέψουν τις τελευταίες ετοιμασίες.

Στις 2 ή 3 Δεκέμβρη αναμένεται να μεταβεί για φιέστα («μέρα διακεκριμένων επισκεπτών»), με ομιλίες κ.λπ., στο λιμάνι και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, μαζί με την πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα