Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Ο πρόεδρος Ηλίας Ασκαρίδης για την αισθητική αναβάθμιση των εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης (βίντεο)

Με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλία Ασκαρίδη  υλοποιήθηκαν εκτεταμένες παρεμβάσεις που αφορούν  στην  αισθητική αναμόρφωση  και αναβάθμιση του χώρου των εγκαταστάσεων του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης

Αναβάθμιση των  χώρων της Παιδικής και της Δημοτική Βιβλιοθήκης καθώς και του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης  – Μία ελκυστική επιλογή που καλεί το κοινό να «αγκαλιάσει» με σεβασμό τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού

Με στόχο τη ριζική ανανέωση και παράλληλα τη βέλτιστη δυνατή οργάνωση και λειτουργία των εγκαταστάσεων τόσο της Παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης όσο και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης , ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης  μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες υλοποίησε  μία σειρά εκτεταμένων παρεμβάσεων που αφορούν  στην  αισθητική αναμόρφωση  και αναβάθμιση του χώρου.

Ο κ. Ασκαρίδης σε δηλώσεις του  στο xanthipost.gr,  υποστήριξε πως οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης του χώρου είναι μόνο η αρχή, αφού στόχος του είναι ν’ αλλάξει την όψη του κτιρίου τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά ώστε να γίνει ένας «ζεστός» χώρος πολιτισμού. Ένας χώρος  που θα ελκύει τον κάθε πολίτη για να τον επισκεφθεί.     

Βελτίωση και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και  εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης ως προς το περιεχόμενό της – Κάθε σκαλοπάτι και ένα μήνυμα για τις αξίες του βιβλίου!

Μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις, ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις προκαλεί η εικόνα τόσο της εισόδου όσο και του κλιμακοστάσιου κατά την πρόσβαση του πολίτη στον χώρο της Δημοτική Βιβλιοθήκης αλλά και του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.

Κάθε σκαλοπάτι και ένα μήνυμα για τα οφέλη που αποκομίζουμε από τα βιβλία  

Τα παιδικά βιβλία είναι το πρώτο σκαλοπάτι ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα και να ανοίξουν τους ορίζοντες της γνώσης και της φαντασίας τους.  Κάθε σκαλοπάτι στον χώρο της Παιδικής Δημοτική Βιβλιοθήκης δίνει στα παιδιά μηνύματα για την διαχρονική αξία του βιβλίου, δήλωσε ο κ. Ασκαρίδης και υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για το υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα