Ροδόπη Τελευταία Νέα

Δήμος Κομοτηνής, Exagono και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σχεδιάζουν για τη νεολαία

Ο Δήμος Κομοτηνής, το Exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, συμφώνησαν σε συνάντηση του Δημάρχου Ιωάννη Γκαράνη με την Υπεύθυνη του Κέντρου Λουίζα Σαλτσίδου και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Μαριγούλα Κοσμίδου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν γύρω από ζητήματα που ενδιαφέρουν τους νέους. 

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής δήλωσε: «Η διασύνδεση του Δήμου με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συνδετικό κρίκο το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού ενθαρρύνει την άτυπη μάθηση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη συμμετοχικότητα των νέων, αγκαλιάζει τα όνειρά τους κι έρχεται να στηρίξει πρωτοβουλίες άρσης της κοινωνικής απομόνωσης  που δημιούργησε η πανδημία ακόμη και μέσα από διαδικτυακές δράσεις».

Η κ. Κοσμίδου δήλωσε: «Σχεδιάζουμε δράσεις που έχουν εφαρμογή μέσα στο πλαίσιο που καλούνται οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν’ ασχοληθούν, να διαπραγματευτούν και να διδαχθούν, με άτυπη μορφή εκπαίδευσης. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα σχολεία της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής να διαδράσουν μεταξύ τους και να επιδείξουν την εξωστρέφεια που είναι σημαντική ώστε εκπαίδευση και κοινωνία να συνοδοιπορήσουν για το κοινωνικό γίγνεσθαι και την προαγωγή των θεμάτων που απασχολούν την κοινότητα. Ειδικά με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων τα οποία εισάγουν τους μαθητές σε έννοιες που μπορούν να διαπραγματευτούν με τέτοιου είδους μορφές μάθησης είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επεκτείνουμε τις δράσεις και τις συμμετοχές μας σε παρόμοια προγράμματα».

Η κ. Σαλτσίδου δήλωσε: «Η συνεργασία θα γίνει με προγραμματισμό, χρονοδιάγραμμα και στόχευση, αξιοποιώντας τα εργαλεία μη τυπικής μάθησης. Υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα και πολύ καλή διάθεση συνεργασίας. Η πρώτη δράση που σχεδιάζεται σχετίζεται με τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και θα ενταχθεί σε ένα ευρύτερο πλάνο συνεργασίας με πολλούς φορείς».

Σχετικά Άρθρα