ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Προώθηση έργων του Δήμου Ξάνθης στις επαφές του Δημάρχου Ξάνθης στην Αθήνα

Διευθετήθηκαν οι εκκρεμότητες που υπήρχαν στο θέμα της παραχώρησης των δυο οικοπέδων στο Δήμο Ξάνθης για την κατασκευή κλειστών και ανοιχτών γηπέδων τένις, αλλά και πύργου αναρρίχησης, όπως και για την κατασκευή ειδικού σχολείου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Ξάνθης στην Αθήνα :’ πλέον μετά τις απαραίτητες υπογραφές ξεκινάμε την αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης για να  ξεκινήσουμε’, επισήμανε ο κ. Τσέπελης, σημειώνοντας ότι πλέον μπορούν να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα, και να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες προεργασίες καθώς και οι απαραίτητες συνεργασίες, ειδικά για το θέμα του ειδικού σχολείου.

Επαφές είχε ο Δήμαρχος και στο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να προωθηθεί η πρόταση προς ένταξη, μέσα στο Νοέμβριο, του έργου της επεξεργασίας λυματολάσπης καθώς η ΔΕΥΑΞ ολοκλήρωσε τη σχετική μελέτη, ενώ θετικές είναι οι εξελίξεις και για το τμήμα που απομένει, προκειμένου να ολοκληρωθεί, το έργο του βιολογικού καθαρισμού στη Δ.Ε.Σταυρούπολης.

Ο Δήμαρχος βρίσκεται και σήμερα στην Αθήνα, όπου θα επισκεφθεί εκ νέου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να διευθετηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την παραχώρηση χώρων στο Δήμο και να αξιοποιηθούν για αθλητικές δραστηριότητες:’  στις προτεραιότητες μας είναι στο παλιό πεδίο βολής, στη Σταυρούπολη, να κατασκευάσουμε ένα σκοπευτήριο βαρέων όπλων’, υπογραμμίζει.

Από ότι φαίνεται ‘κλειδώνει’ η φιλοξενία στην Ξάνθη του συνεδρίου του Δικτύου ελληνικών πόλεων με ποτάμια να γίνει, μέσα στο Φεβρουάριο, στην Ξάνθη: ‘ ήδη ο κ. Μελισσόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί το Δήμο μας στο δίκτυο το έχει προτείνει και όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος του δικτύου η Ξάνθη είναι η πρώτη επιλογή. Στόχος μας να αναδείξουμε τα ποτάμια μας και τις γέφυρες και να τα εντάξουμε στον προγραμματισμό της τουριστικής μας προβολής  Τις επόμενες ημέρες φιλοξενούμε στη Σταυρούπολη το συνέδριο για τα Μονοπάτια. Καλέσαμε και την κ. Ζαχαράκη και τον κ. Αμοιρά από το υπουργείο τουρισμού να συμμετάσχουν στις εργασίες. Ήδη με τον κ. Αμοιρά συζητήσαμε το θέμα της αξιοποίησης του Δασικού Χωριού ώστε να δοθεί στο Δήμο το δικαίωμα μίσθωσης. Υπάρχει ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους από το Καρυόφυτο.

Στη συγκεκριμένη περιοχή ο Δήμος σχεδιάζει και την αξιοποίηση οικοπέδων ώστε να δημιουργηθούν υποδομές τέτοιες που να εξυπηρετούν προπονητικές ανάγκες αθλητικών ομάδων:’ θέλουμε να φέρουμε , με κάθε τρόπο, επισκέπτες στην περιοχή’, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος, ο οποίος προσθέτει ότι ήδη ο Δήμος ξεκίνησε την προεργασία ώστε να δημιουργηθεί και ένα θεματικό πάρκο ανάμεσα σε Σταυρούπολη και Κομνηνά:’ θα είναι ένα θεματικό πάρκο και ένας χώρος υποδοχής αυτοκινούμενων τροχόσπιτων’, εξηγεί.

Στο περιθώριο της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του στην Αθήνα, γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η μελέτη για το 4ο λύκειο, ένα θέμα που προβλημάτισε για χρόνια την τοπική κοινωνία, ενώ τέλη του μήνα ολοκληρώνονται και οι μελέτες για το ανοιχτό κολυμβητήριο, στην περιοχή των παλιών σφαγείων,  που θα εξυπηρετεί και  τις ανάγκες ΑμΕΑ για θεραπευτική κολύμβηση.

Τέλος, για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος κάλεσε τους Ξανθιώτες να διαφυλάξουν την υγεία τους και να προστατευθούν με τον εμβολιασμό τους από την πανδημία:’ τίποτε δεν είναι  πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Είναι πράγματι αισιόδοξο το γεγονός ότι οι δημότες εμβολιάστηκαν. Ξεπερνάμε το 75% . Ζητώ δημόσια από όλους να κάνουν την επιλογή τους, αλλά να μην επηρεάζουν τις επιλογές των γύρω τους. Να τους αφήσουν να αποφασίσουν οι ίδιοι ακούγοντας τους επιστήμονες και τους γιατρούς. Είναι τραγικό να φεύγουν από κοντά μας νέοι άνθρωποι…’.

Σχετικά Άρθρα