Τελευταία Νέα

Πανηγύρισε η ΙΜ Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Εκκλησιαστική σχολή Ξάνθης (φωτογραφίες)

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε (με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων) την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 η Σύναξη των Παμμεγίστων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων δυνάμεων Ασωμάτων στην Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην εκκλησιαστική σχολή Ξάνθης . Την Θεία λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της ΙΜ Μητρόπολης Ξάνθης και καθηγητής της εκκλησιαστικής σχολής πατέρας Σωφρόνιος Γκουτζίνης

Μια μέρα νωρίτερα τελέσθηκε ε ο Μέγας Πανηγυρικός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονος , μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος , με την παρουσία του Ιερού Κλήρου , της νέας διευθύντριας  της σχολής κ. Σταμούλης Χρίστινας (πρώτης γυναίκας διευθύντριας στην εκκλησιαστική σχολή Ξάνθης) των Μαθητών της Σχολής και πλήθος  προσκυνητών και παλαιών μαθητών της Σχολής.

Τους ύμνους της Εορτής του Εσπερινού στο αναλόγιο έψαλλε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια χορωδία των μαθητών της Σχολής , υπό την διεύθυνση του Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής και  Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Κατσούλη και παλιοί μαθητές της σχολής.

φωτογραφίες Ποτόλιας Κωνσταντίνος

Σχετικά Άρθρα