Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Η θέση του Αλέξανδρου Κοντού για τα κέντρα υγείας: Η απόφαση για περιορισμό των υπηρεσιών υγείας κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί στους συμπολίτες μας στα Άβδηρα και στις παρανέστιες περιοχές η Απόφαση για περιορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για το επόμενο «καυτό», εξαιτίας και της πανδημίας, δίμηνο. Σύμφωνα με την εν λόγω Απόφαση, το Κέντρο Υγείας της περιοχής θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή (7.30 π.μ. – 3.00 μ.μ.) και οι πολίτες καλούνται να πηγαίνουν για τα επείγοντα προβλήματά τους στο Νοσοκομείο Ξάνθης, το οποίο – όπως όλοι γνωρίζουμε – ήδη λειτουργεί υπό μεγάλη πίεση.

Προσωπικά, θεωρώ ότι η Απόφαση, η οποία αφορά όλα τα κέντρα υγείας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κινείται σε τελείως λάθος κατεύθυνση.

Τα κέντρα Υγείας σε αυτές τις περιοχές δημιουργήθηκαν για υγειονομικούς, κοινωνικούς αλλά και εθνικούς λόγους. Ως εκ τούτου, η σχετική απόφαση όχι μόνο στερεί από τους συμπολίτες μας το δικαίωμα άμεσης υγειονομικής φροντίδας, αλλά τους κάνει να αισθάνονται και παραμελημένοι από την Πολιτεία.

Αλέξανδρος Κοντός

Σχετικά Άρθρα