Δράμα Τελευταία Νέα

Σύσταση νέου Φορέα Ειδικών Μορφών Τουρισμού Δράμας

Προχθές Πέμπτη21 Οκτωβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Τάσκοστη Δράμα, και μετά από πολύμηνη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση του πρώτου ΦΟΡΕΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του πενταμελές Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Φορέας απαρτίζεται από επαγγελματίες όλων των ειδών τουρισμού, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο. Το μεράκι τους για την ανάπτυξη των δράσεων ενασχόλησης τους και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθόλα τα χρόνια της δραστηριοποίησης τους στον κλάδο, το όραμα τους για την πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής και την εξέλιξη στην πρωτοπόρα αναβάθμιση του τουρισμού της Δράμας, έφερε τα μέλη στο κοινό συμπέρασμα για συνεργασία με κοινά οφέλη. Έτσι συγκρότησαν μια ομάδα, πρώτη στο είδος της στην ηπειρωτική χώρα, που ξεκινά με αισιοδοξία τα πρώτα της βήματα.

Η πρωτοπορία του Φορέα είναι ταυτόχρονα και ευκαιρία για την αξιοποίηση της καινοτομίας μιας παγκόσμιας τάσης για τουρισμό εμπειρίας, όπου ο επισκέπτης γίνεται κομμάτι του προορισμού μέσα από δράσεις που συνδέονται με τον τόπο.

Ο σκοπός του φορέα είναι να οργανώσει , να αναδείξει και να προωθήσει όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού όπως ποδηλασία, πεζοπορία, ράφτινγκ, αιωροπτερισμό, αναρρίχησηκ.ά. Να τις συνδυάσει και να εμπλουτίσει την εμπειρία του επισκέπτη σε συνδυασμό με το πρωτογενή τομέα και μέσα από δομημένα και οργανωμένα τουριστικά προγράμματα να βάλει τη Δράμα στο χάρτη των κορυφαίων προορισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η συγκρότηση του ΔΣ θα ανακοινωθεί προσεχώς. Όπως και τα στοιχεία επικοινωνίας του Φορέα.

Σχετικά Άρθρα