Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Βάλε Φυσικό Αέριο με 75% έκπτωση

Το πρόγραμμα αφορά μονοκατοικίες και διαμερίσματα – Η επιδότηση κυμαίνεται από 40% έως 75% – Μπόνους 10% για πολυκατοικίες.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», από ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ακινήτων που επιθυμούν την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Η διαδικασία αιτήσεων αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα και προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο νέο πρόγραμμα, είναι να διαθέτει ενεργειακό πιστοποιητικό Η έως Γ και ηλεκτρονική ταυτότητα του κτηρίου.

Το πρόγραμμα αφορά σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα, ενώ σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, αλλά και όσοι έχουν δωρεάν παραχώρηση.

Η επιδότηση κυμαίνεται από 40 έως 75%, ενώ προβλέπεται και μπόνους 10% για τις πολυκατοικίες. Αυτή καλύπτει αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα ψύξης – θέρμανσης, ηλιακό θερμοσίφωνα, αναβάθμιση φωτισμού, και συσκευές διαχείρισης ενέργειας.

Το ατομικό εισόδημα πρέπει να είναι έως 50.000 ευρώ, και 60.000 ευρώ το οικογενειακό, ενώ η ανώτατη δαπάνη είναι για έως 180 τ.μ. (28.000 ευρώ).

Τα κριτήρια επιλογής είναι: Εξοικονόμηση ενέργειας (50%), εισόδημα (14%), μονογονεϊκές 7%, πολύτεκνοι – ΑΜΕΑ (7%), περιοχή (7%) κτλ.

Αν είστε στην Ξάνθη και σας ενδιαφέρει να εντάξετε στο νέο πρόγραμμα αναβάθμισης «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» την κατοικίας σας, και να επιδοτηθείτε με πάνω από 65% στην ανακαίνισή της (συμπεριλαμβανομένου και της μετατροπής της θέρμανσής σας σε Φυσικό Αέριο), επικοινωνήστε μαζί μας για να αναλάβουμε την σύνταξη του φακέλου σας και την υποβολή του για έγκριση. Σταύρος Καρυπίδης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Τηλ. 6947267737 και 2541600699

Σχετικά Άρθρα