Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Καμπανάκι από τον ιατρικό σύλλογο Ξάνθης. (Να γίνουν εμβολιασμοί)

Η πανδημία την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει έξαρση στην περιοχή μας και φαίνεται να απέχει ακόμη από το τέλος της. Δυστυχώς ο Νομός μας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού. Για ακόμη μία φορά ο Ι.Σ. Ξάνθης κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Είναι λάθος να ενημερώνονται και να λαμβάνουν αποφάσεις από τα κοινωνικά δίκτυα. Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα ιδεολογικής, πολιτικής, κοινωνικής ακόμη και θρησκευτικής αντιπαράθεσης. Είναι καθαρά ιατρικό θέμα. Για τους ανεμβολίαστους είναι ρώσικη ρουλέτα να πιστεύουν ότι θα νοσήσουν και θα το ξεπεράσουν. Οι εμβολιασμένοι έχουν μικρές πιθανότητες να νοσήσουν και αν νοσήσουν έχουν πολύ καλύτερη πρόγνωση.

Έχουμε πολλά παραδείγματα ανεμβολίαστων συνανθρώπων μας, ακόμη και νεαρής ηλικίας μας, που έχασαν τη ζωή τους. Απέναντι στον κορωνοϊό βρίσκεται η ιατρική επιστήμη με όπλο το εμβόλιο και από την άλλη πλευρά βρίσκεται η άγνοια, η σύγχυση, η οπισθοδρόμηση και ο σκοταδισμός. Εμβολιαζόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας και στη συνέχεια την κοινωνία.

Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται ξανά σε πίεση με τους γιατρούς στα όριά τους. Οι δυνατότητες του Νοσοκομείου μας είναι πεπερασμένες και η διαχείριση των περιστατικών δυσχερής. Ο Ιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει να παρακολουθεί και παρεμβαίνει σε όσα συμβαίνουν, προσπαθώντας να επιτελέσει την αποστολή του που είναι η προάσπιση της υγείας των πολιτών.
Ο Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα