Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Πάνω από 150 νέες άδειες για οικοδομές έχουν εγκριθεί τους τελευταίους μήνες. Ξεκινά και πάλι η κατασκευαστική δραστηριότητα

Οι αλλαγές που έκανε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης στις τεχνικές υπηρεσίες φαίνεται ότι ξεμπλόκαραν τις διαδικασίες κι έτσι με χαρά βλέπουν οι Ξανθιώτες να υπάρχουν έργα ανέγερσης νέων οικοδομών σε όλες τις γειτονιές.

Συγκεκριμένα

Κάτι έχει αρχίσει να κινείται στην κατασκευαστική δραστηριότητα, τους τελευταίους μήνες, και στην περιοχή της Ξάνθης. Οι πρώτες καινούργιες οικοδομές ξεκίνησαν ήδη να κατασκευάζονται, με τους περισσότερους να είναι αισιόδοξοι πως οι καλύτερες μέρες στον κατασκευαστικό κλάδο έρχονται.

Οι νέες οικοδομές ανεγείρονται κυρίως εντός του αστικού ιστού της Ξάνθης, στις λεγόμενες εμπορικές περιοχές και περιλαμβάνουν μεγάλα σπίτια άνω των 100 τ.μ. και με τουλάχιστων 3 υπνοδωμάτια που αυτά τα σπίτια ζητά σήμερα η αγορά.

Βέβαια τα προβλήματα παραμένουν μιας και λόγω της έλλειψης γης, η αξία της αντιπαροχής παραμένει πολύ υψηλή αλλά και στρόφιγγες των τραπεζών για τα στεγαστικά δάνεια, δεν έχουν ανοίξει ακόμα. 

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη εργατών και η αύξηση των τιμών στα οικοδομικά

Οι τιμές στα οικοδομικά υλικά έχουν πάρει φωτιά με αυξήσεις 30% με 40%, ενώ μόνο ο σίδηρος (που χρησιμεύει στην κατασκευή καλοριφέρ, βιδών, σωλήνων, κλπ.) αυξήθηκε κατά 230%!!! Ο δε χαλκός που χρησιμοποιούνταν σε υδραυλικά και θέρμανση είναι άπιαστο όνειρο αφού έχει σχεδόν 4πλασειαστεί η τιμή του.  

Χέρια εργατικά δεν υπάρχουν μιας και οι παλιοί τεχνίτες συνταξιοδοτήθηκαν άλλοι έφυγαν στο εξωτερικό και άλλο αναγκάστηκαν να αλλάξουν επάγγελμα από το 2010 και μετά. Καινούρια παιδιά δεν έχουν βγει, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, πλακατζήδες σοβατζήδες, μαρμαράδες, κλπ μιας και δεν υπήρχε κίνητρο ούτε μεροκάματα. Άρα σήμερα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα οικοδομικά συνεργεία και αυτό επηρεάζει και το κόστος κατασκευής.

Είσαι Ξάνθη και ψάχνεις για οικονομική ανακαίνιση; Πάρε προσφορά

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού κυρίως αφορά στο μπάνιο την κουζίνα και κάποια μερεμέτια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους. Τέλος αν πάμε ένα βήμα παρακάτω είναι σίγουρο ότι θα επέμβουμε και στην θέρμανση, θα κάνουμε ηλεκτρολογική εγκατάσταση έξυπνης οικίας ίσος και κάποια εξωτερική θερμομόνωση – κέλυφος.

Όλες αυτές οι εργασίες είναι απαραίτητες ιδιαίτερα στις παλαιότερες κατοικίες όταν θέλουμε να ανανεώσουμε τους χώρους μας. Η βελτίωση της λειτουργικότητας, η πρόληψη συχνών βλαβών και φυσικά η νέα μοντέρνα αισθητική, είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα της ανακαίνισης στο σπίτι σας.

Ωστόσο για πολλά νοικοκυριά, το οικονομικό κομμάτι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο ώστε να ανακαινίσουν το παλιό τους μπάνιο. Σο Τεχνικό Γραφείο Καρυπίδης έχεις τη δυνατότητα να πάρεις οικονομικές προσφορές από τα συνεργεία μας ώστε να συγκρίνεις τιμές και να μειώσεις το κόστος χωρίς να χάσεις σε αισθητική και ποιότητα κατασκευής.

Και το κυριότερο, η προτάσεις μας είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν είναι δεσμευτικές.

Περισσότερες πληροφορίες Τεχνικό Γραφείο Καρυπίδης τηλ. 2541600699 ή 6947267737 ή εδώ με PM

Σχετικά Άρθρα