ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Βρέθηκε το παιδί από το ψυχολογικό. Στις έρευνες 100 εθελοντές και ο Άξελ ο σκύλος του ΕΕΣ. Έρευνες και με το drone της XanthiNews.gr (βίντεο + Φώτο)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με μεγάλη ανακούφιση και πριν από λίγα λεπτά βρέθηκε το παιδί το οποίο είχε φύγει από το ψυχολογικό κέντρο και αγνοούνταν για αρκετές ώρες. Το παιδί βρέθηκε μέσα στο ποτάμι που κατεβαίνει από την Χρύσα κοντά στο Lidl. Τον εντόπισε μετά από ιχνηλασία ο σκύλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο Άξελ.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της εξαφάνισης του παιδιού αμέσως κινητοποιήθηκαν, η αστυνομία, η πυροσβεστική, η πολιτική προστασία του Δήμου Ξάνθης, και πάνω από 100 εθελοντές κάτοικοι της Χρύσας και διασωστικές ομάδες!

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο και βοήθησε στον συντονισμό των ερευνών, κινητοποιώντας μέχρι και JCB του Δήμου για να ανοίξει τον δρόμο και να κατέβουν οι διασώστες στην κύτη του ποταμού…

Η XanthiNews.gr βοήθησε στις έρευνες με τον αδειούχο χειριστή drone Σταυρο Καρυπίδη και το Drone μας που έφτασε σε δυσπρόσιτα σημεία που δεν μπορούσαν να ελέγξουν οι διασώστες. Ο Δήμαρχος συνεχάρει όλους όσους βοήθησαν στις έρευνες και υποσχέθηκε δωρεάν τροφή για τον Άξελ τον σκύλο του ΕΕΣ.

Σχετικά Άρθρα