Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

ΑΔΕΔΥ: Κανονικά η απεργία των εκπαιδευτών την Δευτέρα στα σχολεία (και Ξάνθη)

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα όπως σε όλη την Ελλαδα έτσι και στην Ξάνθη. – Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή Κεραμέως

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή της κ. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε σήμερα και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση».

Πιο αναλυτικά αναφέρεται:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενημερώνει τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 11 του Οκτώβρη πραγματοποιείται κανονικά.

Καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή της κ.Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε σήμερα και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της Δευτέρας και στα συλλαλητήρια.

Καλούμε τα ΜΜΕ να αν αναπαράγουν σωστά την είδηση και να μην δημιουργούν σύγχυση στους εργαζόμενους.

Αιφνιδιαστική αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Νίκη Κεραμέως στράφηκε κατά της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης.

Η υπουργός Παιδείας, επικαλείται λόγους κατεπείγοντος και ζητά να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για «μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Τι ζητά η ΑΔΕΔΥ:

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, που γίνεται τη Δευτέρα, 11 του Οκτώβρη, καθώς και τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα, με κυρίαρχα αιτήματα:

Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, καθώς και συνολικά του Ν. 4823/21 (Νόμος Κεραμέως).

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) για τα εργασιακά, που παρεμποδίζει το δικαίωμά μας στην απεργία.

Σχετικά Άρθρα