Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Οι φωνές των εκνευρισμένων γειτόνων, απόδειξη ότι η Ελλάδα ισχυροποιείται αποφασιστικά»

Την πεποίθηση ότι «η συμφωνία που θα κυρώσουμε αντικατοπτρίζει την κατά γράμμα εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη», εξέφρασε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την ομιλία του, με την ιδιότητα του εισηγητή της κυβερνώσας παράταξης, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια».

«Αποτελεί ταυτόχρονα την έμπρακτη απόδειξη των εξαιρετικά ακονισμένων αντανακλαστικών αντίδρασης στις κλιμακούμενες απειλές», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, κάνοντας λόγο για «μια συμφωνία που οφείλει να μας κάνει όλους εθνικά υπερήφανους».

Αυτή, όπως εξήγησε, «βοηθά τη χώρα μας να αναβαθμίσει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα. Να το φέρει στο επίκεντρο κάθε διεργασίας στην ευρύτερη περιοχή μας.  Κυρίως όμως, η δομή της αγγίζει τα όρια του ενιαίου αμυντικού δόγματος με τη Γαλλία.Μια χώρα, η οποία αποτελεί την ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη, με πυρηνική ισχύ και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Υπογράμμισε δε ότι η συμφωνία «περιέχει μια εξόχως ισχυρή ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, δίνει στην Ελλάδα σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή τη δυνατότητα μέσα από συνεργασία με μακρόπνοη προοπτική να αναβαθμιστεί από παρατηρητή σε ισχυρό αμυντικό και διπλωματικό παράγοντα, εκτός από το αμυντικό έχει και ένα θετικό οικονομικό αποτύπωμα, ενώ φέρνει τη χώρα μας στο επίκεντρο μίας μεγάλης πρωτοβουλίας της Ευρώπης του αύριο».

Δεδομένου ότι «ενώ “χτίζει” σε διμερή βάση, η συμφωνία δεν “γκρεμίζει” την πολυμερή διάταξη των δομικών συμφερόντων ασφάλειας της χώρας», ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε πλήρως αιτιολογημένο «τόσο το εθνικό όσο και τον πανηγυρικό τόνο που ήθελα να προσδώσω σε αυτή τη συμφωνία. Άλλωστε, αυτό το χαρακτήρα τον επιβεβαιώνουν, κατ’ αντιδιαστολή, οι φωνές των εκνευρισμένων γειτόνων. Φωνές που δεν μπορούν να κρύψουν την αδιάψευστη αλήθεια ότι η Ελλάδα ισχυροποιείται αποφασιστικά», τόνισε.

Από την άλλη, παρατήρησε ότι «το εθνικό του κλίματος το χαλάει ένα πράγμα. Η αμετανόητη καιροσκοπία και ο λαϊκισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και, απευθυνόμενος στους βουλευτές της, σημείωσε:

«Δυστυχώς, εσείς επιμένετε. Και όχι μόνο επιμένετε. Βυθίζεστε όλο και περισσότερο στο βούρκο της αναξιοπιστίας λόγω της ένδειας επιχειρημάτων, σε βαθμό που σας οδηγεί σε δρόμο ολισθηρό και επικίνδυνο».

Αναφέρθηκε μάλιστα «στο σοβαρότατο ολίσθημα του κ. Σκουρλέτη.Ένα φοβικό παραλήρημα που ξεπερνά κάθε λογική εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.Οι υπαινιγμοί του ότι μπορεί και να υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος, σε μια συμφωνία με την υπογραφή του Προέδρου Μακρόν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, αποτελεί βαρύτατο ολίσθημα. Περιμένω, και περιμένουμε όλοι νομίζω, την αποκατάστασης της ηθικής και πολιτικής τάξης από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε.

Ο κ. Λαζαρίδης διεμήνυσε πως «δεν χωρούν δογματικές ιδεοληψίες. Δεν χωρούν παλινωδίες. Δεν χωρά κοντόφθαλμη κομματική εκμετάλλευση. Η επιλογή είναι μία και αυτή είναι οριζόντια εθνική».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τα κόμματα που διαφωνούν με τη συμφωνία, να επανέλθουν «στην εθνική γραμμή της εθνικής ομοψυχίας».

Σχετικά Άρθρα