Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ελευθέρια Ξάνθης: Με επιτυχία η παρουσιάση του βιβλίου «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» της Μαργαρίτας Ασπασίας Θεοδωράκη

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Δευτέρας η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Ασπασίας Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» στο Ίδρυμα Θρακικής τέχνης και Παράδοσης.

Το βιβλίο προλόγισε η  Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκη κ. . Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή ενώ στην συνέχεια  η συγγραφέας παρουσίασε  σημαντικές πτυχές του έργου της που περιλαμβάνει  τις προσωπικές της αναμνήσεις, μέσα από την  ματιά του κοριτσιού που υπήρξε και  που μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη μιας άλλης εποχής κι έτυχε να έχει γονείς τον Μίκη και την Μυρτώ.

Ένα ιδιαίτερα τρυφερό βιβλίο, μέσω του οποίου η συγγραφέας,  μας  γυρίζει  πίσω στον χρόνο , στην εποχή της δικής της αθωότητας και  περιγράφει μέσα από τα μάτια του παιδιού που ήταν τότε, την Ελλάδα των αρχών της δεκαετίας του ΄60, τον πατέρα της, τον Μίκη Θεοδωράκη, και παράλληλα  πρόσωπα και πράγματα που καθόρισαν όχι μόνο την ίδια, αλλά έναν ολόκληρο λαό.  Το σημαντικό είναι ότι  καταφέρνει να κάνει και δικές μας τις δικές της ενθυμήσεις.

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης , ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης, o   Πρόεδρος  του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης και ο  Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης.  Η όλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία  του Δήμου Ξάνθης και του   Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης   ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε  ο ηθοποιός  Παναγιώτης Πετράκης  που με την συγκλονιστική ανάγνωση- απαγγελία αποσπασμάτων του βιβλίου , κατάφερε να προσφέρει στους συμμετέχοντες, ένα κομμάτι αληθινής θεατρικής παράστασης.

Σχετικά Άρθρα