ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ελευθέρια Ξάνθης: Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας στον Καθεδρικό ναό (60 φωτογραφίες από τον Αρχιερατικό Εσπερινό)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Στα πλαίσια του εορτασμού των 102 χρονών Ελευθέριων της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2021 στις 6 και 30 το απόγευμα υποδοχή ως εθίσται κάθε χρόνο της ιερής εικόνας της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας στον ιερό καθεδρικό ναό της του θεού Σοφίας Ξάνθης.

Ακολούθησε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μετρών και Αθύρων κ.κ. Δημήτριο μαζί του συνχοροστάτησαν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Αμοιρίου κ.κ. Νικηφόρος Ηγούμενος της ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων και ο Μητροπολίτης Ξάνθης και περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν εκπρόσωπος του 4ου σώματος στρατού, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με την σύζυγό του Έλλη,  ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης, ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ Ξάνθης Παναγιώτης Αμβροσιάδης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης κ. Μπούτος και πλήθος κόσμου. Τιμές απέδωσε η μπάντα του Δήμου Ξάνθη.ς

https://www.facebook.com/diakoniastafm/videos/557217492246553

Σχετικά Άρθρα