Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συμφέροντα μικροεργολάβων και «πολιτικά φαντάσματα» προσπαθούν να σταματήσουν τα έργα εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΞ (Με το νερό μας δεν θα παίξει κανείς)

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους τα πολιτικά φαντάσματα και οι μικροεργολάβοι της περιοχής μας ότι ΔΕΝ θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί αν συνεχίζουν να παίζουν με το μέλλον του τόπου μας και ειδικά με το νερό!!! Τα έργα στην ΔΕΥΑΞ θα γίνουν και όσοι προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βάλουν εμπόδια θα βρουν ΟΛΗ την κοινωνία μπροστά τους… Για πρώτη φορά μπορούμε να πάρουμε 15.000.000 ευρώ για να φτιάξουμε δίκτυο και υποδομές και να πληρώνουμε λιγότερο… και 2-3 ξεφτίλες προσπαθούν με λύσσα να σταματήσουν τα έργα. Τους πληροφορούμε ότι δεν θα τους περάσει…

Σταύρος Καρυπίδης

Πάμε στην συνέντευξη του προέδρου της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη που αναφέρθηκε χθες αναλυτικά στα σημαντικά έργα που εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα  «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» μετά από αγώνα δύο ετών και στην δόλια προσπάθεια από ορισμένους ώστε αυτά να ακυρωθούν και να χάσει η πόλη μας!!!

Συγκεκριμένα

Για τα έργα της ΔΕΥΑΞ που δρομολογήθηκαν, εγκρίθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και απομένει η υλοποίησή τους, ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, για τον πόλεμο που δέχθηκε με στόχο την μη υλοποίηση των έργων, για την αντιπολίτευση αλλά και την διαδικασία που αφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μίλησε χθες το πρωί σε Μέσα Ενημέρωσης της Ξάνθης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης. Ο ίδιος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «πολιτικά φαντάσματα» και «διαστρέβλωση» της αλήθειας, ενώ αναφέρθηκε και στις διά περιφοράς συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ – ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ

Ο κ. Καμαρίδης ξεκίνησε τις δηλώσεις ως εξής:

Κουράστηκα πλέον να έχουμε αφήσει στα χέρια συκοφαντών την πληροφόρηση του λαού. Για αυτό σας παρακαλώ μέσα από την πολύφωνη ενημέρωσή σας να παρουσιάσουμε την αλήθεια.

Πρώτον, αυτό που θέλω να θίξω – και το βασικότερο για εμένα – είναι τα έργα που έχουμε ετοιμάσει, έχουν δρομολογηθεί, έχουν εγκριθεί, έχουν χρηματοδοτηθεί και λείπει το τελευταίο κομμάτι που αφορά στην πραγματοποίησή τους.

Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια και είναι κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί – πριν από σήμερα – ποτέ. Να εγκρίνουμε έργα ύψους 14,5 εκατομμυρίων και αναμένουμε λίαν συντόμως ακόμη ένα, τον Βιολογικό Σταυρούπολης, αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων. Αισθάνομαι υπερήφανος που το καταφέραμε. Μαζί με τον Δήμο, τον Δήμαρχο και μια ομάδα ανθρώπων, δουλέψαμε δύο χρόνια για αυτό.

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει – αν και το κοινοποιήσαμε κατά καιρούς – ποια είναι τα έργα και αν είναι έργα πνοής (γιατί προσωπικά θεωρώ ότι είναι).

Η πρώτη «ομάδα» των έργων, έχει την αντικατάσταση όλων των σωλήνων σε 26 δρόμους της Ξάνθης, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα πολύ λιγότερα σπασίματα καθώς και τον εκμοντερνισμό του δικτύου.

Επίσης, η κατασκευή μιας δεξαμενής στο ταχυδιυλιστήριο , το οποίο έχει «γεράσει» και υπάρχουν θέματα που πρέπει να προλάβουμε και όχι να τα θεραπεύσουμε.

Τρίτον, στο ίδιο κομμάτι, είναι και η εξοικονόμηση νερού και η πιο δίκαια πληρωμή των χρεών από πλευράς δημοτών, με τα έξυπνα υδρόμετρα.

Τέταρτον – κάτι που αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία – είναι η τακτοποίηση της ύδρευσης του Δήμου Σταυρούπολης που ξεκινά από τις πηγές της Καλλιθέας και εν συνεχεία σε Λυκοδρόμιο, Γέρακα, Πίλημα και Μ. Εύμοιρο. Δηλαδή, θα λυθεί μια για πάντα το πρόβλημα του νερού σε αυτήν την περιοχή.  Ένα έργο που ποτέ δεν είχαν καν «ακουμπήσει».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΞ

Σχετικά Άρθρα