Ελλάδα Τελευταία Νέα

Σε σκηνές του στρατού κοιμήθηκαν χτες οι σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου Κρήτης (φωτογραφίες)

Περίπου 800 άτομα βρήκαν κατάλυμα στις 80 σκηνές που μεταφέρθηκαν και στήθηκαν από άνδρες του Στρατού στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου Κρήτης, μετά το σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ενημερωτικών μέσων.

Οι σκηνές θα φιλοξενήσουν τον κόσμο μέχρι να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στατικής επάρκειας στις κατοικίες.

Επιπλέον, σήμερα το πρωί υπολογίζεται να φτάσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο κι άλλες σκηνές, έτσι ώστε η δυναμική φιλοξενίας να υπερβεί τις 2.500.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή αναμένονται και επιπλέον δυνάμεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες για την γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί και την ανακούφιση των πληγέντων.

Σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών

Αμέσως, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη,χτες το βράδυ τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ εκτός από τις δυνάμεις της Κρήτης μεταβαίνουν στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων και Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών.

Σχετικά Άρθρα