Ροδόπη Τελευταία Νέα

Rapid tests για όλους αλλά από Δευτέρα χωρίς βεβαιώσεις για τους ανεμβολίαστους

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Αύριο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου τα τεστ θα γίνονται στη Διεύθυνση Υγείας τις ώρες 09:00 με 14:00.

Από τη Δευτέρα 13 μέχρι και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα γίνονται έλεγχοι στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Υψηλάντου & Συμεωνίδη τις ώρες 10:00 με 15:00.

Από την Τετάρτη 15 μέχρι και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα γίνονται έλεγχοι και στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, την Τσανάκλειο τις ώρες 10:00 με 14:00.

Επίσης, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου τα τεστ θα γίνονται στη Διεύθυνση Υγείας τις ώρες 09:00 με 14:00.

Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί δεν δύναται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας με απόφαση του ΕΟΔΥ.

Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.   

Σχετικά Άρθρα