Μουσική Τελευταία Νέα

60 δημοσιογράφοι κατέγραψαν τις ομορφιές της Ξάνθης (85 φωτογραφίες από το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στην πόλη μας)

Εκπρόσωποι των Δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συμμετείχαν στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την Ξάνθη, από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου. Τους εκπροσώπους των Δημοτικών ΜΜΕ υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και τιμή ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης, πρωτοβουλία του οποίου ήταν η φιλοξενία του συνεδρίου στην πόλη της Ξάνθης.

Το Συνέδριο

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Δημοτικά ΜΜΕ και ο νευραλγικός τους ρόλος στην ενημέρωση των δημοτών ήταν ο πυρήνας του διαλόγου που αναπτύχθηκε στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Le Chalet», δίπλα στο προπονητικό κέντρο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ξάνθης.

Λαμβάνοντας ως παράδειγμα την πανδημία, υπήρξε εκτενής αναφορά στη συμβολή των Δημοτικών ΜΜΕ στη διαχείριση θεμάτων πολιτικής προστασίας και καταστάσεων κρίσης στο έργο των Δήμων και κυρίως στη σημαντικότητα της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών κατά τις κρίσιμες πρώτες ώρες των συμβάντων από τις συχνότητες αναφοράς τους.

Το συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος των Δημοτικών ΜΜΕ, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δ. Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης, ενημερώνοντας το σώμα για εργασίες που επιτελέστηκαν και εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τα δημοτικά ΜΜΕ, όπως ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ ώστε να μπορούν να επιτελούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόλο τους.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής των Δημοτικών ΜΜΕ υπογραμμίζοντας ότι «πολλές φορές υπάρχει μια «γκρίνια» για το κόστος λειτουργίας τους, αλλά όταν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης και της σκέψης, όταν μέσα από τα δημοτικά ΜΜΕ ενθαρρύνεται η συμμετοχή της κοινωνίας αλλά και η προαγωγή του πολιτισμού και του τόπου, αυτό δεν έχει τιμή. Είμαστε δίπλα σας. Συνεχίστε το έργο σας».

Η φιλοξενία

Οι εκπρόσωποι των Δημοτικών ΜΜΕ, παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην όμορφη πόλη της Ξάνθης με την εντυπωσιακή και μοναδική στο είδος της Παλιά Πόλη αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους σε Άβδηρα και Σταυρούπολη, παραδοσιακούς οικισμούς και σημαντικά αξιοθέατα ολόκληρου του νομού. Κατά κοινή ομολογία η φιλοξενία υπήρξε άριστη και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών ΜΜΕ αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλόξενη Ξάνθη και τους ανθρώπους της.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του Δημοτικού Ραδιοφώνου (Τηλέμοχο, Κικί, Ντίνο) που οργάνωσαν το συνέδριο, στην κα Βούλα Μαυρίδου και την κα Βάνα Νικολούζου που για 2 εβδομάδες ήταν στο πλευρό του Πάνου Αμβροσιάδη οργανώνοντας κάθε λεπτομέρεια και τέλος στον ίδιο τον κ. Αμβροσιάδη για την πρωτοβουλία του αυτή να φέρει στην πόλη μας μέσα στις γιορτές παλιάς πόλης πάνω από 60 δημοσιογράφους που κατέγραψαν τις ομορφιές της και θα τις μεταφέρουν ο καθένας στον νομό του.

newsroom

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των συνεδρίων από τα στελέχη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης είχε στηθεί μια ξεχωριστή αίθουσα news room ώστε παράλληλα με την ζωντανή Live μετάδοση όλου του συνεδρίου στο internet (την οποία ανέλαβε και έφερε εις πέρας με επιτυχία η POWERSTREM) να υπάρχουν και οι συνεντεύξεις με τους καλεσμένους συνέδρους οι οποίες μεταδόθηκαν κι αυτές ζωντανά.

Σχετικά Άρθρα