Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης βράβευσε τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο Krav Maga Iskan Selim (φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλη Τσέπελης βράβευσε τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο Krav Maga  Iskan Selim για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 στις 11 η ώρα στο δημαρχιακό μέγαρο. Ο δήμαρχος επέδωσε στον παγκόσμιο πρωταθλητή τιμητική πλακέτα για την προσφορά του και του ευχήθηκε πάντα επιτυχίες.

Ο Iskan Selim είναι ένας Έλληνας αθλητής πολεμικών τεχνών, όπου γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1981. Έκανε τα πρώτα βήματα στις πολεμικές τέχνες ξεκινώντας από το Muai Thai σε νεαρή ηλικία στη Γερμανία, όπου έλαβε σημαντικά βραβεία σε διαγωνισμούς, συγκεκριμένα 28 νίκες σε 29 αγώνες συνολικά. Το 2001 μπήκε στον κόσμο του Krav Maga και άρχισε να εκπαιδεύεται ως μαθητής σε ένα από τα πιο αξιοσέβαστα σχολεία του Ισραήλ. Το 2007 κατέκτησε τον τίτλο του Master και 4 χρόνια αργότερα ίδρυσε το σύστημα αυτοάμυνας και την εταιρεία μεμονωμένων μελών Krav Maga Viper. Σήμερα ο Iskan Selim θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εξεταστές στον κόσμο με τεράστια εμπειρία.

Η ενασχόλησή του με το Krav Maga ξεκίνησε το 2000, όταν το KRAV MAGA πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και ο Iskan Selim «μυήθηκε» στο Krav Maga το 2003 από έναν Ισραηλινό δάσκαλο που είχε συναντήσει στο Muay Thai (Thai boxing) στο Αμβούργο και από τότε αφοσιώθηκε επαγγελματικά. Έφτασε στο 5ο DAN και αποφοίτησε από την Ακαδημία Ashdod στο Ισραήλ. Τα τελευταία χρόνια, διδάσκει στο Krav Maga Viper, έχει ταξιδέψει πολλές φορές στο Ισραήλ, τη Γερμανία και άλλες χώρες. Έχει γνωρίσει προσωπικά όλους τους μεγάλους δασκάλους του Krav Maga παγκοσμίως. Το Krav Maga Viper συνδυάζει τεχνικές από όλες τις πολεμικές τέχνες που έχει μάθει κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Δύο από τα πιο σημαντικά βραβεία που δόθηκαν στο Krav Maga Viper είναι η πρόκληση του Αμερικανού Προέδρου που κέρδισε το 2013 και διεκδίκησε το Χρυσό Βραβείο ως Προεδρικός Πρωταθλητής, υπογεγραμμένος από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, και το δεύτερο, ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοάμυνας στη Γερμανία το 2015, όπου εκπροσώπησε τη χώρα του, την Ελλάδα και το Krav Maga Viper. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών MAA, του έδωσε τη χρυσή ζώνη και αναγνώρισε την KMV ως ένα από τα κορυφαία συστήματα αυτοάμυνας στον κόσμο.

Ακόμα έχει ολοκληρώσει τη βασική και ειδική εκπαίδευση του συστήματος στη Σαμάρα της Ρωσίας, από την 3η Ταξιαρχία της GRU Spetsnaz – την ελίτ των στρατιωτικών σχηματισμών υπό τον έλεγχο της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών της GRU.

O Iskan Selim είναι ιδρυτής και διευθυντής του Krav Maga Viper, όπου ιδρύθηκε το 2014. Έχει βγει τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και πρώτος σε όλο τον κόσμο στην αυτοάμυνα. Σήμερα είναι εκπαιδευτής στην International Police Organization.

Σχετικά Άρθρα