Κόμματα Τελευταία Νέα

Γιώργος Τράγκας: Είναι χρέος των εμβολιασμένων υγειονομικών να σταθούν δίπλα στους ανεμβολίαστους

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλος ο πολιτικός κόσμος, με πρώτα βιολιά τα χρυσοπληρωμένα πανελλαδικά κανάλια, αποθέωναν επί μήνες και χειροκροτούσαν όλα τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού της χώρας. Τόσο από το Μαξίμου, όσο και από τους γνωστούς παρουσιαστές των ειδήσεων ακούγαμε κάθε βράδυ τα καλύτερα λόγια για τους ηρωικούς νοσηλευτές και γιατρούς, που έδιναν μάχη εναντίον του COVID-19 για να κρατήσουν ζωντανούς ασθενείς συνανθρώπους τους,

Ουδείς, τότε, υγειονομικός είχε κάνει εμβόλιο, γιατί αυτά δεν υπήρχαν. Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί με τους ταπεινότερους ευρωπαϊκούς μισθούς υγειονομικών, έδωσαν τη μάχη και αρκετοί έχασαν τη ζωή τους, ή αρρώστησαν βαριά. Τότε, ήταν πλατύ το χειροκρότημα, υποκριτικό και κροκοδείλια τα δάκρυα του κ. Τσιόδρα, τόσο για τον “παππού”, όσο και για τους συναδέλφους του στα δημόσια νοσοκομεία. Πολλοί κέρδισαν από τον COVID-19 και τα lockdown: Ο ιδιωτικός τομέας της υγείας, οι λοιμωξιολόγοι που πήραν τσουβάλια με λεφτά, όπως φαίνεται στη Διαύγεια, οι μεγάλες εταιρείες Φαρμάκων, Πληροφορικής και Μεταφορών.

Οι υγειονομικοί μας πήραν μόνο… χειροκρότημα! Έλαβαν τα παχιά λόγια του Μητσοτακισμού και μετά είδαν το αποκρουστικό πρόσωπό του: Τρομοκρατία, εκβιασμοί και άμεσες απειλές ότι θα χάσουν το ψωμί τους, εάν δεν κάνουν το εμβόλιο, εάν δεν παρακάμψουν τη φοβία τους και την ανησυχία τους για τις γνωστές παρενέργειες των εμβολίων, μικρές ή μεγάλες, σημασία δεν έχει. Σημασία έχει, ότι υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που καθορίζει ρητά συναίνεση στον εμβολιασμό. Καθορίζει ρητά συναίνεση σε προληπτικές ή επεμβατικές ιατρικές πράξεις.

Καλώ όλους τους υγειονομικούς που έχουν εμβολιαστεί, να στηρίξουν τους συναδέλφους τους σε όλες τις κινητοποιήσεις, Συντεταγμένα, μαζικά και απολύτως ειρηνικά. Καλώ όλους τους ελεύθερους ανθρώπους που επιθυμούν να στηρίξουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και επιλογής των συμπολιτών μας, να σταθούν δίπλα τους. Οι υγειονομικοί περιμένουν τώρα κάτι ουσιαστικότερο από ένα “μπράβο” ή ένα χειροκρότημα. Αναμένουν κοινωνική και συνδικαλιστική αλληλεγγύη. Είναι χρέος όλων των δημοκρατών, όλων εκείνων που σέβονται την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, να σταθούν στο πλευρό των υγειονομικών που κινητοποιούνται.

Αγωνιστείτε σε όλη τη χώρα για τα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία πρέπει να τηρείται, όπως και όσα αναφέρουν οι διεθνείς συνθήκες. Η κυβέρνηση αντί της απόλυσης, της τρομοκρατίας και του φασιστικού εκβιασμού, θα μπορούσε να δώσει το δικαίωμα της εργασίας με rapid test 72 ωρών, όπως συμβαίνει στη Γαλλία. Δεν το κάνει, γιατί θέλει έτσι να αποδυναμώσει περισσότερο τον δημόσιο τομέα της υγείας και να ενισχύσει τον ιδιωτικό. Εάν σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους, εργάζονταν με πλήθος απλήρωτων υπερωριών στα δημόσια νοσοκομεία, την εποχή που δεν υπήρχαν εμβόλια, αντιλαμβάνεται άμεσα τη δολιότητα της πολιτικής του Μητσοτακισμού. Πέραν αυτού, ουδείς μπορεί να παραβιάζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού συμβουλίου και να απειλεί έμμεσα ή άμεσα Ευρωπαίους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα