Έβρος Τελευταία Νέα

Ενεργοποίηση στον Έβρο ομάδας ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων για τις μεταναστευτικές ροές

Του Ηλία Προύφα kranos.gr

Έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το έργο της ενίσχυσης και φύλαξης του ποταμού Έβρου, από τις μεταναστευτικές ροές, Αφγανών μέσω Τουρκίας.

Ο λόγος για το Διοικητή του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ο οποίος ως Σωματάρχης της Θράκης, συντονίζει την εθνική επιχείρηση φύλαξης και ενίσχυσης των βορείων συνόρων μας.

Τόσο το τεχνικό μέρος με την κατασκευή τμημάτων του φράχτη σε αναχώματα του Έβρου, καθώς και το κομμάτι που αφορά τις μετακινήσεις στρατιωτικών σε διάφορα σημεία, το χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος με τους επιτελείς του.

Χθες ενημέρωσε διεξοδικά τους δύο υπουργούς, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, καθώς και τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΕΛΑΣ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, για τις ενέργειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από στρατιωτικής πλευράς.

Αρίστος γνώστης της περιοχής, αφού έλκει την καταγωγή του από το Βόρειο Έβρο, ζήτησε από τον Καταδρομέα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και έλαβε την έγκριση, να αναπτύξει δυνάμεις καταδρομών στην περιοχή του Ορμενίου, οι οποίες θα περιπολούν καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Όπως έγινε γνωστό από το τοπικό σάιτ Evros-news.gr και με βάση όσα αναφέρθηκαν κατά την χθεσινή επίσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στον Έβρο, ήδη έχουν εγκατασταθεί σε Ορμένιο και Σουφλί οι Καταδρομείς από τις Ειδικές Δυνάμεις και ανέλαβαν δράση. Αυτό έγινε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 30 του Ορμενίου στο Τρίγωνο Ορεστιάδας, το οποίο υπολειτουργούσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν με απόφαση του Δ’ Σώματος Στρατού και έγκριση φυσικά από το Πεντάγωνο, άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι άρχισαν να περιπολούν σε απόσταση από το Ορμένιο έως τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου.

Επίσης, στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εγκαταστάθηκαν στο Σουφλί και συγκεκριμένα  στην 50η Ταξιαρχία και έχουν την ευθύνη ελέγχου του ορεινού όγκου της περιοχής, στα Πομακοχώρια, από τους το Δέρειο και μέχρι τα σύνορα με το νομό Ροδόπης. Εκεί όπου πάρα πολλές φορές όλους αυτούς τους μήνες, το Evros-news.gr είναι το μοναδικό ΜΜΕ του νομού που ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα το οποίο υπάρχει, με ΒΙΝΤΕΟ, φωτογραφίες και ρεπορτάζ, για την παρουσία καθημερινά δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων λαθρομεταναστών, που προκαλούν φόρο, ανησυχία και σε κάποιες περιπτώσεις και τρόμο στους μουσουλμάνους κυρίως κατοίκους των χωριών αυτής της περιοχής.

Με την απόφαση για ενεργοποίηση λοιπόν παράλληλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων, αφού φράχτης και εμπόδια δεν μπορούν να μπουν επειδή πρόκειται για σύνορα δύο χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύεται πως θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπήρχε εδώ και μήνες και διογκώνονταν τον τελευταίο καιρό.

Κίνηση ΜΑΤ από το Στρατηγό Χουδελούδη!

Σχετικά Άρθρα