Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τ’ απόνερα της… μάνικας… η «απάντηση» της ομάδα Τσέπελη στον Σάββα Μελισσόπουλο

Με το παρακάτω non paper απάντησε η ομάδα του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη στο δελτίο τύπου που έβγαλε ο Σάββας Μελισσόπουλος χάνοντας την ουσία και κατηγορώντας τον Δήμαρχο γιατί πήρε στα χέρια του την μάνικα…

Η επιστολή

Δεν προκαλεί έκπληξη η αγωνιώδης προσπάθεια του «θέλω να γίνω δήμαρχος» να «αποψιλώσει» ό,τι μπορεί από μια εικόνα που πιστεύει (και ορθώς) ότι αποτελεί μέρος του… εμποδίου, για την επίτευξη του συγκεκριμένου αυτού στόχου.

Μια φωτογραφία, λένε οι Κινέζοι είναι όσο χίλιες λέξεις… Γιατί περιγράφει με απόλυτο τρόπο, όχι μόνον αυτό που απεικονίζει, αλλά και όσα υπονοεί. Αρκεί, βεβαίως να έχει κάποιος τη δυνατότητα να τα αναγνωρίσει.

Και είναι γεγονός ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνον μια φόρμα εργασίας, μια μάνικα, ένας τοίχος… μια διαδικασία. Είναι και όλα εκείνα που ο εν λόγω «μνηστήρας» έχει αντιληφθεί -ασχέτως αν δεν μπορεί να τα περιγράψει.

Άθελά του, πάντως και τα υπογραμμίζει και τα αναδεικνύει…

Γιατί, με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, απλώς κατάφερε να προσδιορίσει με σαφήνεια, τη χαώδη διαφορά που υπάρχει στη σκέψη, τη νοοτροπία, την αντίληψη και εντέλει, τη φιλοσοφία, όχι μόνο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ίδια τη Ζωή…

Αυτή είναι που τον ενοχλεί (καθώς αδυνατεί να την καταλάβει) και που αποτελεί, μοιραία, το ισχυρό εμπόδιο, για… την ευόδωση της φιλοδοξίας του.

Δε θα αναφέρουμε ότι έχει αρχίσει να χάνει συστηματικά τα… «χάι λάιτς» από το γνωστό του ρεπερτόριο, το οποίο… εκτελεί αδιαλείπτως εντός των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου -και όχι μόνο- με τις υψηλές κορώνες που χαρακτηρίζουν τον δημόσιο λόγο του ούτε ότι το… «Α’ Τρίμηνο», αλλά και η χρονιά που διανύουμε είναι μια πρωτόγνωρα δύσκολη χρονιά, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για Όλους» βολεύεται να αγνοεί…

Δε θα είχε και νόημα, άλλωστε. Είπαμε: άλλη σκέψη, άλλη νοοτροπία, άλλη αντίληψη, άλλη φιλοσοφία.

Αυτό που όμως δεν περίμενε κανείς είναι το οικειοθελές (και με χαρακτηριστική καθυστέρηση)… πλατσούρισμά του μέσα στα λιγοστά νερά της μάνικας.

Ένα «πλατσούρισμα» άτεχνο, μονοδιάστατο, «στεγνό» -πρόδηλο, δυστυχώς, των έργων και… των στρατηγικών σχεδιασμών, που… δια της μαιευτικής, υπόσχεται.

Τον αφήνουμε, λοιπόν, στο Όραμά του και τα… ρητορικά του ερωτήματα, με την ελπίδα ότι τα απόνερα, με τα οποία επέλεξε να ασχοληθεί δε θα καταφέρει να τα… γιγαντώσει.

Κρίμα να «πνίγεται» κανείς σε μια κουταλιά νερό…

Σχετικά Άρθρα