Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Μεταφέρονται τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης στο κολυμβητήριο Ξάνθης (video)

Η ασφάλεια των πολιτών κύρια μέριμνα του Δήμου Ξάνθης  – Ο Ερυθρός Σταυρός πάντα αρωγός των προσπαθειών που γίνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση

Το ιατρείο θα επανδρωθεί όπως προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και παράλληλα  οι εθελοντές του ΕΕΣ Ξάνθης θα παρέχουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες.

Κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ξάνθης  προς το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα βρίσκονται στο κολυμβητήριο για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε ειδικό χώρο που θα λειτουργεί  ως  ιατρείο εντός των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητήριου το οποίο θα οργανωθεί και θα εξοπλιστεί καταλλήλως . 

Το Ιατρείο θα βρίσκεται μέσα στο χώρο του κολυμβητηρίου, καλύπτοντας βασικές Ανάγκες Πρώτων Βοηθειών. 

Οι εθελοντές του  Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης  θα βρίσκονται στον χώρο για να παρέχουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες τις ώρες  λειτουργίας του κολυμβητήριου.

Ζεκή Μεμέτ Αλή : Οι  υπηρεσίες των εθελοντών του παραρτήματος  Ε.Ε.Σ  Ξάνθης  θα προσφέρονται καθημερινά στο ιατρείο που θα υπάρχει στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης

Όπως δήλωσε στο xanthipost.gr ο επικεφαλής του Περιφερειακού Τμήματος  Ε.Ε.Σ. Ξάνθης κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, «… ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το  Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης  στέκεται πάντα αρωγός  στο έργο και στις προσπάθειες που γίνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν θα μπορούσε να λείπει το εθελοντικό κομμάτι και οι εθελοντές διασώστες από το ιατρείο που θα οργανωθεί στον χώρο του κολυμβητηρίου, παρέχοντας εθελοντικά τις υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών για την ασφάλεια των πολιτών..»

Ο «Ερυθρός Σταυρός» είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο – Θα υπάρχει και αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στον χώρο του ιατρείου

Όπως τονίζει ο κ. Ζεκή στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε στο xanthipost.gr “…έχει ήδη ξεκινήσει, έχει εφαρμοστεί  κι έχει υλοποιηθεί εδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης  στην χρήση των αυτόματων  εξωτερικών  απινιδωτών, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο..»  

Το ιατρείο θα επανδρωθεί όπως προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και οι εθελοντές του ΕΕΣ Ξάνθης θα παρέχουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες.

Μπεκήρ Ογλού Σουά : Έχουμε δίπλα μας τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Ξάνθης  και έχει παραχωρηθεί ένας χώρος που θα λειτουργεί ως ιατρείο παροχής πρώτων βοηθειών, για την ασφάλεια των πολιτών και των αθλητών

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού  κ. Μπεκήρ Ογλού Σουά στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε στο xanthipost.gr δήλωσε πως από την ημέρα που θα ξεκινήσει η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης, θα προσφέρονται από τους εθελοντές του  Ε.Ε.Σ. Ξάνθης  οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών για την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος  ο κ. Μπεκήρ Ογλού Σουά υπογράμμισε ότι καθημερινά θα βρίσκονται στον χώρο οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  και το ιατρείο θα εξοπλιστεί  πλήρως και σύμφωνα με την νομοθεσία για να ανταποκριθεί άμεσα σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη και αν προκύψει. 

Σχετικά Άρθρα