Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σε ετοιμότητα οι ΕΔ: Συνεχείς συσκέψεις Φλώρου με Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων

Του Ηλία Προύφα kranosgr

Συνεχείς συσκέψεις με τους κλαδάρχες του ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και των τριών κλάδων των ΕΔ, έχει από χθες το μεσημέρι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, σκοπός των έκτακτων συσκέψεων, οι οποίες συνεχίστηκαν και τη νύχτα, είναι η κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών στη χώρα και οι τουρκικές προκλήσεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών, τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής, έτοιμες να συνδράμουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν στην πολιτική προστασία.

Ήδη από χθες έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο ”ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ” , όπου πεζοπόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς, συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.

Στο μέτωπο των παραβιάσεων και την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από τις φωτιές, τουρκικά αεροσκάφη τριών σχηματισμών, πραγματοποίησαν δεκατρείς νυχτερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Οι νυχτερινές πτήσεις των τουρκικών σχηματισμών, έγιναν ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο και όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν επιτυχώς από τα ελληνικά. 

Σε υψηλή ετοιμότητα οι ΕΔ!

(Φωτό αρχείου)

 

Σχετικά Άρθρα