Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» και Δήμος Ξάνθης, έφεραν την κινητή μονάδα μαστογράφου για 8 ημέρες στην Ξάνθη (βίντεο)

Η Ροζ Κινητή Μονάδα Μαστογράφου βρέθηκε στην Ξάνθη – Πάνω από 300 Ξανθιώτισσες εξετάστηκαν δωρεάν

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το  «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης από τις 19 – 26 Ιουλίου,  και πρόσφερε την δυνατότητα σε πολλές συνδημότισσες μας να κάνουν ένα Μαστογραφικό Έλεγχο εντελώς δωρεάν.

Θανάσης Ξυνίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»: Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί για άλλη μια χρονιά μπορούμε  και προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία, μέσω σύγχρονων και εξελιγμένων μηχανημάτων, προληπτικές εξετάσεις. 

Όπως δήλωσε στο xanthipost.gr ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» κ. Θανάσης Ξυνίδης, πάνω από 300 γυναίκες της περιοχής μας συμμετείχαν στη δράση ενώ σημείωσε πως είχε προγραμματιστεί πέρυσι και μία δράση για τους άνδρες συνδημότες μας που περιλάμβανε δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη αλλά λόγω των μέτρων της πανδημίας, αναβλήθηκε.

Επίσης ο κ. Ξυνίδης επισήμανε την αξία και την σημασία της ευαισθητοποίησης του κόσμου διότι όπως τόνισε «…Ο καρκίνος είναι εδώ και το covid τα έχει σκεπάσει όλα …».

Υπάρχει η πρόθεση και θα προγραμματίσουμε πολλές παρόμοιες δράσεις αρκεί να ομαλοποιηθεί λίγο η κατάσταση με την πανδημία  

Επίσης στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Ξυνίδης στο xanthipost.gr,  πρόσθεσε πως το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙOΡΗΣ», που είναι ο βασικός φορέας έκφρασης της εταιρικής κοινωνικής ευαισθησίας του Ομίλου «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ»,  θα συνεχίσει να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής τη δυνατότητα συμμετοχής σε παρόμοιες δράσεις  ευαισθητοποίησης και πρόληψης αρκεί να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία και να δοθεί και πάλι  η δυνατότητα της ενεργούς και  δια ζώσης συμμετοχής των πολιτών  στις δράσεις.

Τέλος ο κ. Ξυνίδης  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημαντική συμβολή του Δήμου Ξάνθης στην υλοποίηση  της δράσης αφού εκτός από την παραχώρηση του χώρου στην κεντρική πλατεία, φρόντισε και για την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και για την εγκατάσταση ενός προκάτ μεταλλικού σπιτιού που θα χρησιμοποιούνταν από τους διοργανωτές  σε περίπτωση κακοκαιρίας.  

Σοφία Ψωμά, Γενική Γραμματέας Δήμου Ξάνθης : Ο Δήμος Ξάνθης βρίσκεται πάντα κοντά σε τέτοιες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου

Η κ. Σοφία  Ψωμά ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙOΡΗΣ» που μέσω της δράσης που διοργάνωσαν έδωσαν την ευκαιρία σε πολλές δημότισσες της Ξάνθης να κάνουν έναν δωρεάν προληπτικό έλεγχο και υπογράμμισε πως με τα νέα μηχανήματα  η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Με την σωστή πρόληψη και τον έλεγχο  μπορούμε να αποφύγουμε καταστάσεις που θα μας ήταν δυσάρεστες 

Όπως ανέφερε η κ. Ψωμά τα περαστικά καρκίνου του μαστού που κάθε χρόνο καταχωρούνται ως ενεργά,  φτάνουν τα 7.500. Τα περιστατικά που εξετάστηκαν στην Ξάνθη  ήταν περίπου 310, αν και η ζήτηση για συμμετοχή στην δράση ήταν πολύ μεγαλύτερη αλλά όπως εξήγησε η κ. Ψωμά «…δυστυχώς ο χρόνος ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος…». Ευελπιστούμε για μία νέα συνεργασία πολύ σύντομα, κατέληξε.   

Τέλος αξίζει να τονιστεί πως η θεραπεία του καρκίνου του μαστού είναι δυνατή στα αρχικά στάδια, γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%..

Σχετικά Άρθρα