Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το 2023 οι πολίτες και πάλι θα εμπιστευτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση δεν θα έρθει προς ψήφιση τώρα στην Ολομέλεια της Βουλής και την ερμηνεία που δίνει σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν είναι μία ακόμη ένδειξη για πρόωρες εκλογές, κλήθηκε να σχολιάσει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Political» και το δημοσιογράφο κ. Ν. Ελευθερόγλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως βιάζονται να ξαναχάσουν και να βυθιστούν οριστικά στην εσωστρέφεια», απάντησε ο κ. Λαζαρίδης και συνέχισε: «Δεν κατάλαβαν προφανώς τι συνέβη στις εκλογές του 2019 και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Ο λαϊκισμός τιμωρήθηκε, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ακόμα και τώρα σε αυτόν».

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως είπε, «τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Θα ακολουθήσει η τεχνική επεξεργασία και αμέσως μετά, εντός του Ιουλίου, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή. Επειδή, ωστόσο, αυτή θα κλείσει και θα ανοίξει ξανά στις 23 Αυγούστου, τότε θα αρχίσει και η συζήτηση στην Ολομέλεια. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα σημάνουν μια ακόμα ηχηρή απάντηση του λαού, στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να πάνε μπροστά με τον Κυριάκο ή πίσω με τον Αλέξη. Και είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια ακόμη τετραετία».

Αναφορικά με τις ενστάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Λίγα 24ωρα πριν από την οριστική έγκριση του ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνηθίζει, προσέτρεξε σε fakenews, καταφεύγοντας σε αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς. Η εξαιρετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο για το ελληνικό Σχέδιο δεν εξυπηρετεί το αδιέξοδο, διχαστικό και μηδενιστικό πολιτικό αφήγημα του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του».

Για την εξέλιξη της πανδημίας, επανέλαβε πως «μόνη λύση, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι επιστήμονες, παραμένει ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα, να πειστούν και να αξιοποιήσουν το προνόμιο του εμβολιασμού, οι συμπολίτες μας που ακόμα είναι σκεπτικοί όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».

Συνέντευξη του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριου Λαζαρίδη στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Political» και το δημοσιογράφο κ. Ν. Ελευθερόγλου

Οι επιστήμονες διαμηνύουν ότι βρίσκεται προ των πυλών το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Αντέχει μία ακόμα τέτοια περιπέτεια η ελληνική κοινωνία και η οικονομία μας; Μπορούσε άραγε αυτό να αποφευχθεί, με διαφορετική διαχείριση εκ μέρους της Κυβέρνησης;

Κύριε Ελευθερόγλου, όντως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των συμπολιτών μας που προσβάλλονται από τον ιό. Ευτυχώς, τουλάχιστον προς το παρόν, η νόσηση της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας των ασθενών είναι πιο ήπιας μορφής σε σχέση με πριν, λόγω του εμβολιασμού των μεγαλύτερων και της μετάλλαξης του ιού, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατόν για να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, που όπως βλέπουμε καθημερινά, δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά όλο τον πλανήτη. Από την άλλη, οι πολίτες φυσικό είναι να έχουν κουραστεί μετά από αυτή την περιπέτεια, ωστόσο όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι ακόμα ο ιός είναι εδώ. Μόνη λύση, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι επιστήμονες, παραμένει ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα, να πειστούν και να αξιοποιήσουν το προνόμιο του εμβολιασμού, οι συμπολίτες μας που ακόμα είναι σκεπτικοίόσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.  Σχετικά με τις αντοχές της οικονομίας μας, η Κυβέρνηση, με τη συνετή πολιτική όλου του προηγούμενου διαστήματος, έχει διασφαλίσει και εγγυάται τη στήριξη της κοινωνίας σε σχέση και με την πανδημία για όσο χρόνο απαιτηθεί ακόμα. Ελπίζω και εύχομαι ότι, με την υπεύθυνη στάση όλων, σύντομα ο εφιάλτης αυτός θα αποτελέσει παρελθόν.

Η Κυβέρνηση συμπλήρωσε δύο χρόνια ζωής. Δυο χρόνια περίεργα, με πολλές ιδιαιτερότητες και χειρισμούς εκτάκτου ανάγκης. Πως αποτιμάτε αυτό το διάστημα;

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, τους προηγούμενους 24 μήνες, η Κυβέρνησηκατάφερε και έλυσε γρίφους του παρελθόντος και του παρόντος, ανοίγοντας δρόμους του μέλλοντος. Αντιμετώπισε άκρως αποτελεσματικά πολλές ταυτόχρονες κρίσεις, όπως η υγειονομική, η οικονομική, η μεταναστευτική και αυτή στα εθνικά μας θέματα, με τις διαρκείς τουρκικές προκλήσεις. Παρόλα αυτά, ήδη άρχισαν να κλείνουν πληγές του παρελθόντος, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο προχωρά και ταυτόχρονα θεμελιώνεται ένα μελετημένο πλάνομε ορίζοντα δεκαετίας, που αφορά την Ελλάδα του μέλλοντος.Η κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα δράσεων στήριξης των πληγεισών από την πανδημία κοινωνικών ομάδων, ύψους 41 δισεκατομμυρίων ευρώ και παραμένει σταθερή στη φιλοσοφία της για μείωσης της φορολογίας των πολιτών. Ήδη, παρά τα όσα απρόσμενα συνέβησαν αυτό το διάστημα, οι Έλληνες πληρώνουν σήμερα λιγότεροΕΝΦΙΑ, μικρότερο φόρο εισοδήματος και Φ.Π.Α., λιγότερη Εισφορά Αλληλεγγύης, ενώ ταυτόχρονα καταβάλλουν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές. Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό οι ροές έχουν μειωθεί κατά πολύ και έχει γίνει αντιληπτό σε όλους ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Αντίστοιχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε ευρωτουρκικές, με αποτέλεσμα απέναντι στον ΤαγίπΕρντογάν να τίθεται ολόκληρη η Ε.Ε., ενώ ενισχύσαμε την εθνική μας άμυνα, καθώς και τις συμμαχίες της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Όσον αφορά την επόμενη μέρα στην οικονομία, κομβικός θα είναι ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης, μια ιδέα – υπενθυμίζω- του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες. Η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες από την κατανομή των κονδυλίων αυτού, καθώς δικαιούται περίπου 31 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και σε δάνεια. Είναι η πρώτη πράξη μίας νέας εποχής, για τη χώρα που όλοι θέλουμε.

Με αφορμή πάντως την αναφορά σας στο Ταμείο Ανάκαμψης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, επικαλούμενη ρεπορτάζ του ιστότοπουEurActiv «για ενστάσεις της Κομισιόν στο ελληνικό σχέδιο», καλεί τον Πρωθυπουργό «να σταματήσει τώρα την επιχείρηση πλιάτσικου στα δισεκατομμύρια του Ταμείου». Τι απαντάτε;

Λίγα 24ωρα πριν από την οριστική έγκριση του ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνηθίζει, προσέτρεξε σε fakenews, καταφεύγοντας σε αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς. Η εξαιρετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο για το ελληνικό Σχέδιο δεν εξυπηρετεί το αδιέξοδο, διχαστικό και μηδενιστικό πολιτικό αφήγημα του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του. Σας υπενθυμίζω ότι το ελληνικό πρόγραμμα κατατέθηκε δεύτερο και εγκρίθηκε από τα πρώτα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Συμβούλιο. Μόνο τυχαίο δεν είναι εξάλλου το γεγονός ότι για το σχέδιο  «Ελλάδα 2.0» έχουν μιλήσει με εξαιρετικά λόγια ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας KlausRegling, στο πλαίσιο του συνεδρίου του «Economist», καθώς και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής UrsulavonderLeyen, στην πρόσφατη εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά για την έγκριση του Σχεδίου.

Το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση δεν θα έρθει προς ψήφιση τώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύει ως μία ακόμη ένδειξη για πρόωρες εκλογές. Πως το σχολιάζετε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως βιάζονται να ξαναχάσουν και να βυθιστούν οριστικά στην εσωστρέφεια. Δεν κατάλαβαν προφανώς τι συνέβη στις εκλογές του 2019 και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Ο λαϊκισμός τιμωρήθηκε, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ακόμα και τώρα σε αυτόν. Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Θα ακολουθήσει η τεχνική επεξεργασία και αμέσως μετά, εντός του Ιουλίου, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή. Επειδή, ωστόσο, αυτή θα κλείσει και θα ανοίξει ξανά στις 23 Αυγούστου, τότε θα αρχίσει και η συζήτηση στην Ολομέλεια. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα σημάνουν μια ακόμα ηχηρή απάντηση του λαού, στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να πάνε μπροστά με τον Κυριάκο ή πίσω με τον Αλέξη. Και είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια ακόμη τετραετία.

Σχετικά Άρθρα