Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πορείες σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Δράμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού (εκτός η Ξάνθη)

Αρνητές της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊου πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις τις τελευταίες απογευματινές ώρες της Τετάρτης 14/07, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αντιδρώντας στις τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, που ανακοίνωσε τις πρώτες κατηγορίες πολιτών οι οποίοι θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά, εάν επιθυμούν να μην τεθούν σε άμισθη αναστολή εργασίας. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως εξαγγέλθηκε, αφορά τους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ευπαθών και σε δομές υγείας -δημόσιες ή ιδιωτικές.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Δράμα, με κάποιες εκατοντάδες πολιτών συνολικά να συμμετέχουν σε αυτές. Η Ξάνθη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έμεινε εκτός «χορού» αντιδράσεων.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση έλαβε χώρα στο Σύνταγμα, όπου απλώθηκε από Σύνταγμα ως την Ομόνοια, με αρκετούς διαδηλωτές να κρατούν ελληνικές σημαίες, ακόμη και σταυρούς. Ελάχιστοι ήταν όσοι φορούσαν μάσκες, παρά τον εμφανή συνωστισμό, ενώ εμφανώς ήταν αδύνατο να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Το κάλεσμα για τις περισσότερες πορείες στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος, Δράμας Ιωάννινα, Σέρρες) είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες από το πολιτικό Κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά» του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη.

Σε μήνυμά του μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ο κος Βόβολης έκανε λόγο για 50.000 διαδηλωτές στην Αθήνα, πάνω από 10.000 στη Θεσσαλονίκη και «υπερμεγέθεις» συγκεντρώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας. «Άνθρωποι ενάντια στις υποχρεωτικότητες και στον φασισμό κι αντιεμβολιαστές» ήταν οι συμμετέχοντες σύμφωνα με τον ίδιο. «Η Ελλάδα αντιστέκεται στη βία», δήλωσε, διαμηνύοντας πως θα υπάρξουν κι άλλες αντιδράσεις προσεχώς.

Σχετικά Άρθρα