Τελευταία ΝέαΤεχνολογία

Ξανθη: Το έργο της ομάδας Democritus Industrial Robotics (DIR) παρουσιάσθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον περασμένο Οκτώβριο η Democritus Industrial Robotics και γνωστή ως DIR, η πρώτη και μοναδική φοιτητική ομάδα ερευνητικού χαρακτήρα που επιχείρησε ποτέ στον ελλαδικό χώρο στην κατεύθυνση της βιομηχανικής Ρομποτικής, απέκτησε ιδιαίτερη φήμη χάρη στην επιτυχία της στον μεγαλύτερο διαγωνισμό Ρομποτικής στον κόσμο, τον RoboCup, λαμβάνοντας την 6η θέση παγκοσμίως.

Στον οποίο διαγωνισμό, η ομάδα έλαβε την 1η θέση στο κομμάτι της παρουσίασης της ομάδας, μεταξύ όλων των υπολοίπων του κόσμου.  Έργο το οποίο έφερε εις πέρας ο ιδρυτής και αρχηγός της ομάδας, Ανδρέας Κεχαγιάς, μαζί με τον Ιωάννη Παύλο Ζουλάκη, υπεύθυνο του τμήματος Marketingτης ομάδας.

Μάλιστα, τα δύο αυτά παιδιά, με τον Ανδρέα να αποτελεί παιδί της πόλης και τον Ιωάννη Παύλο, τριτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πριν λίγες μόλις ημέρας αποδέχθηκαν την πρόσκληση του να παρουσιάσουν το έργο της ομάδας και να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη περί τεχνολογικών ευκαιριών στην χώρα.

Επικοινωνώντας με τον Ιωάννη Παύλο ή Γιάννη όπως ευγενικά ζήτησε να αποκαλείται, έγινε κατανοητό ότι το έργο των παιδιών της ομάδας γεννημένη στην Ξάνθη δεν ήταν εύκολο. Τόσο ο κορωνοϊός, όσο και το γεγονός ότι η ομάδα την φετινή χρονιά πέρασε σε ένα μεταβατικό στάδιο και ένα ιδιαίτερο μεταίχμιο, καθώς τα παλιά μέλη της ομάδας σιγά σιγά αποχωρούσαν αφήνοντας χώρο σε νέους να εκπαιδευτούν και να συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση του Robot, αποτέλεσαν εμπόδια.

Περαιτέρω, ο Ιωάννης Παύλος αναφέρθηκε στο ότι το τμήμα Marketingτο οποίο διηύθυνε την φετινή χρονιά δούλεψε υποδειγματικά, ευχαριστώντας τους 8 συνεργάτες του για την εύρυθμη συνεργασία που είχαν μεταξύ τους, όπως και για το έργο τους. Ένα φοιτητικό τμήμα Marketingμε πολλές πρωτοπορίες, όπως δημιουργία ενός Excelμε στοιχεία 2500 εταιρειών, αμέτρητες προσεγγίσεις επιχειρήσεων για να επενδύσουν στο έργο ως χορηγοί, δημιουργία λογαριασμού στο Spotifyκαι επεισόδια όσον αφορά την Ρομποτική, προσεγγίσεις και συνεργασίες με ΜΚΟ, κατασκευή νέας πρωτοποριακής ιστοσελίδας και ομιλίες του ίδιου του Ιωάννη Παύλου σε ευρύ κοινό μέσω διαδικτύου.

Ως προς την εμπειρία του από την συνάντηση, την παρουσίαση και την κουβέντα με τον Πρωθυπουργό, δήλωσε ότι ήταν μία όμορφη εμπειρία για εκείνον, αλλά και για την ομάδα γενικότερα. Ήρθε όπως είναι λογικό μετά από πολλή προσωπική και ομαδική δουλειά και αποτελεί λόγο για να συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο και ακόμα εντονότερο τρόπο που εργάζεται, πέρα από την Σχολή, την οποία παρακολουθεί αρκετά στενά. Η DemocritusIndustrialRoboticsήταν, στην ουσία , το τέλειο περιβάλλον μέσα από το οποίο κατάφερε να αξιοποιήσει πλήρως τις γνώσεις και κλίσεις του. Μία ομάδα που έδωσε την ευκαιρία σε έναν νέο, ταλαντούχο άνθρωπο, να φτάσει μέχρι και να παρουσιάζει μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

DEMOCRITUS INDUSTRIAL ROBOTICS – ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΖΟΥΛΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα