Ελλάδα Τελευταία Νέα

Ο υπ. Ν. Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε σημερα τη διεθνή έκθεση «DEFEA 2021» (video -Φωτογραφίες)

Η DEFEA – Defence Exhibition Athens πραγματοποιείται από 13 έως 15 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα και θα αποτελέσει μια διεθνή έκθεση υψηλού επιπέδου, -όπου οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες θα παρουσιάσουν αμυντικά συστήματα εδάφους, θαλάσσης, αέρα και εθνικής ασφάλειας. Με την αιγίδα και αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με τη συνεργασία του ΣΕΚΠΥ. Συνολικά, 315 εταιρείες αμυντικής τεχνολογίας, οπλικών συστημάτων και άλλων αμυντικών κλάδων εκθέτουν τα προϊόντα τους από σήμερα Τρίτη13 Ιουλίου στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα.

Πιο αναλυτικά εταιρίες από 21 χώρες λαμβάνουν μέρος στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2021 αποτελεί «εγγύηση» για αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες για παραγωγικές συνεργασίες ελληνικών και ξένων εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας όπως τόνισε , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κηρύσσοντας τα εγκαίνια της έκθεσης, σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου,

Σκοπός, όπως ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, είναι να «αναδειχθούν οι σημαντικές δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας» και να προκύψουν συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε «σύγχρονες λύσεις και τεχνολογικές εξελίξεις».

«Στην DEFEA», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «εκτίθεται ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η παγκόσμια αγορά στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας», ενώ υπογράμμισε ότι «η φετινή DEFEA θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια νέα εποχή για την ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Η Ελλάδα, συνέχισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «εκσυγχρονίζει το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων για να θωρακιστεί απέναντι σε κάθε πρόκληση και απειλή ασφαλείας και να επιτελεί το ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

Μετά τα εγκαίνια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης. Είδε από κοντά τα περισσότερα περίπτερα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλά στελέχη εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σχετικά Άρθρα