ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

100 φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Σαρακατσάνων αγωνιστών του 1821 (+ρεπορτάζ)

Ρεπορτάζ φωτογραφίες Μαίρη Δαληκριάδου

Με καλεσμένο τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Γεωργαντά ο οποίος και έκανε (μαζί με τον βουλευτή Ξάνθης κ. Σπ. Τσιλιγγίρη) τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Σαρακατσάνων αγωνιστών του 1821 που θα κοσμεί από δω και πέρα την πλατεία ελευθερίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του συλλόγου Σαρακατσάνων νομού Ξάνθης ο «Λεπενιώτης»

Πιο αναλυτικά ο σύλλογος Σαρακατσάνων νομού Ξάνθης ο Λεπενιώτης με πρωτοβουλία του προέδρου του, κ. Γεωργίου Μπίκου με ευθύνη για την ιστορία της Ελλάδας και της ανάδειξης των αγωνιστών της δημιούργησε το νέο μνημείο των Σαρακατσάνων αγωνιστών το οποίο φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Πραξιτέλης Τζανουλίνος

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν διήμερο ξεκίνησε το Σάββατο 10, Ιουλίου 2021 στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης όπου έγιναν ομιλίες σχετικά με το θέμα.

Ακολούθησε την Κυριακή το πρωί στις 12 η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου, επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονα, χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδος, η εκδήλωση έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων της από 33 Συλλόγους και φορείς της Ξάνθης αλλά και από όλη την Ελλάδα

Αξίζουν συγχαρητήρια στον υπερδραστήριο πρόεδρο του συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης κ. Γεώργιο Μπίκο για την οργάνωση της όλης πρωτοβουλίας και της προσπάθειας ανάδειξης της ιστορίας της Ελλάδας!

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/545853390104104

Σχετικά Άρθρα