Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η σχέση της γαλακτοβιομηχανίας Όμηρος με τον Κύκλωπα Πολύφημο, οι νέες θέσεις εργασίας και ο στόχος της αύξησης κατά 50% της εισκομιζόμενης ποσότητας γάλακτος από την περιοχή της Ξάνθης

Η εταιρεία ΟΜΗΡΟΣ είναι μια βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων η οποία βρίσκεται στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Η ΟΜΗΡΟΣ ιδρύθηκε από την οικογένεια Γιαννίτση το 1984 και η ονομασία της προέρχεται από τον Αρχαίο Έλληνα ποιητή Όμηρο, ο οποίος μέσα από τα κείμενα της Οδύσσειας έκανε την πρώτη αναφορά στο τυρί «ΦΕΤΑ». Σύμφωνα με τον μύθο, ο κύκλωπας Πολύφημος έγινε ο πρώτος τυροκόμος, ανακαλύπτοντας τυχαία, ότι το γάλα που αποθήκευε σε προβιές ζώων έπηζε και γινόταν φαγώσιμο. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε στην Αρχαία Ελλάδα η παρασκευή της φέτας.

Η οικογένεια παρασκευάζει εδώ και 5 γενιές τυροκομικά προϊόντα εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας. H παρασκευή των προϊόντων ΟΜΗΡΟΣ βασίζεται σε παραδοσιακές τεχνικές των θεσσαλών τυροκόμων και η αυθεντικότητα της γεύσης δύσκολα συναντάται στις μέρες μας.

Η γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ μέσα στα 35 χρόνια λειτουργίας της, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης και με συνεχή επιτυχημένη και ανοδική πορεία να κατακτήσει επάξια μια εξέχουσα θέση στον κλάδο των γαλακτοκομικών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της Ξάνθης

Η εταιρία ήρθε στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 2019 μετά από πρόταση του κ. Γιώργου Γκιρτζίκη και με την ευκαιρία της αποχώρησης της ΔΕΛΤΑ από την αγορά του αιγοπρόβειου γάλακτος ήρθε να καλύψει το κενό και να δώσει στους Ξανθιώτες αγρότες πολύ καλές τιμές και πολύ γρήγορη εξόφληση.

Σήμερα λειτουργεί στην Ξάνθη ένα μεγάλο σταθμό συλλογής αιγοπρόβειου γάλακτος και συνεργάζεται με κτηνοτρόφους από Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Έβρο Σαμοθράκη και Ροδόπη. Συλλέγει δε το 100% του ορεινού γάλακτος από τον νομό Ροδόπης και φέτος έκανε άνοιγμα και στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης με αρκετές νέες συνεργασίες.

Στόχοι για την επόμενη χρονιά

Οι άνθρωποι της εταιρίας Όμηρος στην περιοχή της Ξάνθης δηλώνουν την πλήρη ικανοποίησή τους αναφορικά με την ανταπόκριση του κτηνοτροφικού κόσμου και τις συνεργασίες που έγιναν από την πρώτη κιόλας χρονιά.

Στόχος για το 2021 είναι η αύξηση κατά 50% της εισκομιζόμενης ποσότητας γάλακτος που αφορά τη νέα σεζόν καθώς και η δημιουργία ενός υποσταθμού μεγαλύτερου από τον ήδη υπάρχοντα. Αρκετά θετικές ήδη είναι οι επαφές με νέους κτηνοτρόφους, οι οποίοι δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με την ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ.

Νέες θέσεις εργασίας και εξυπηρέτηση προς τους κτηνοτρόφους

Την ίδια ώρα η Όμηρος δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και κάνει προσλήψεις πτυχιούχων σε διάφορες ειδικότητες όπως για παράδειγμα, πτυχιούχους γεωπονίας, αλλά και περαιτέρω ειδικοτήτων όπως νέων ή έμπειρων επαγγελματιών οδηγών.

Ταυτόχρονα δίνει δωρεάν παροχή προς τους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους υπέρηχο για το ζωικό κεφάλαιό τους. Τους επόμενους μήνες όλοι οι συνεργαζόμενοι κτηνοτρόφοι θα υποστηριχθούν από την εταιρεία σε ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται με πρότυπα του εξωτερικού όσον αφορά τις ορθές πρακτικές υγιεινής και ευζωίας του ζωικού τους κεφαλαίου.

Σχετικά Άρθρα