ΚουζίναΤελευταία Νέα

Οδηγός για το απόλυτο μπάρμπεκιου: Ενθουσίασε την παρέα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία !

Barbeque στον κήπο ή στην παραλία; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να διοργανώσεις το απόλυτο BBQ με το μικρότερο δυνατό κόστος

Το καλοκαίρι έφτασε, τα οικονομικά είναι ζόρικα και το ενδεχόμενο να μην πάμε φέτος διακοπές συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες. Οπότε, και παίρνοντας ως δεδομένο ότι οι Έλληνες πάντα βρίσκουν τον τρόπο να περάσουν καλά, πρέπει να σκεφτούμε εναλλακτικά. Είτε μιλάμε για παρέα, είτε για οικογένεια, υπάρχει μια δραστηριότητα που εγγυάται την επιτυχία και είναι αρεστή σε όλους (εκτός των βίγκαν!). Μα φυσικά δεν πρόκειται για κάτι άλλο από ένα μπάρμπεκιου με τα όλα του. Είναι όμως ακριβό σπορ το μπάρμπεκιου, ή μήπως μεγάλη ταλαιπωρία; Το λέμε και το υπογράφουμε, τίποτα από τα δύο!

Διαλέγοντας το σωστό μέρος

Αρχικά, είναι υψίστης σημασία να επιλέξετε το σωστό μέρος. Δεν μένουμε όλοι σε μονοκατοικίες και το μπαλκόνι είναι μια όχι ιδιαίτερα βολική επιλογή, ιδίως για σχετικά μεγάλες παρέες. Αν έχετε κήπο, φυσικά μπορείτε να το διοργανώσετε εκεί, αλλά αν δεν έχετε, μπορείτε κάλλιστα να βρείτε μια παραλία στην οποία θα μπορέσετε να δημιουργήσετε όλο το απαραίτητο σκηνικό με μια πολύ οικονομική γεννήτρια. Αν χρειάζεστε μια τέτοια, δεν θα χρειαστείτε ούτε 100 ευρώ για να την αγοράσετε (μην ξεχνάτε ότι θα σας μείνει μετά). Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε γενικά το μέρος που θα βρείτε να είναι σχετικά ερημικό, έτσι ώστε να μην ενοχλείτε και να μην ενοχλείστε.

Εξοπλισμός

Πάμε τώρα στον εξοπλισμό: Το προφανές, θα χρειαστείτε μια καλή ψησταριά, η οποία να μπορεί να εξυπηρετήσει τον αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν στο μπάρμπεκιου. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε κάρβουνο, αέριο και ηλεκτρικό, όμως, ιδίως αν δεν θα διοργανώσετε το σκηνικό σε δικό σας χώρο, σας προτείνουμε να αποφύγετε το κάρβουνο (περισσότερη ταλαιπωρία). Με 35 ευρώ και χωρίς να ψάξετε μακρύτερα από τον Μασούτη της περιοχής σας, μπορείτε να βρείτε αξιοπρεπέστατες ψησταριές, που θα κάνουν τη δουλειά σας και με το παραπάνω. Κι αν δεν είστε ειδικοί στις ψησταριές, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει πολύ να διαλευκάνετε το μυστήριο. Για τους μερακλήδες, μπορείτε να πάρετε και μια σαντουιτσιέρα για τα ψωμάκια σας, με λιγότερα από 20 ευρώ, αν ψωνίσετε από τις Vicko διαδικτυακές προσφορές. Φυσικά φροντίστε να προμηθευτείτε και τα αναλώσιμα (πιάτα, χαρτοπετσέτες, μαχαιροπίρουνα κλπ).

Μα φυσικά…τα κρέατα

Εννοείται ότι θα πρέπει να προμηθευτείτε και τα κατάλληλα κρέατα. Μην κάνετε το λάθος να ρωτήσετε τι θέλει ο καθένας, γιατί μέχρι να βγάλετε άκρη, θα έχει φτάσει φθινόπωρο. Διαλέξτε τις κλασσικές επιλογές (πανσέτες, λουκάνικα, σουβλάκια και τα συναφή, και κοτόπουλο για όσους προτιμούν την ελαφριά διατροφή). Μην ξεχάσετε να πάρεις και τα απαραίτητα ποτά, και φυσικά να αποφύγετε το τραγικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι: Πάγος! Οπωσδήποτε ένα φορητό ψυγείο με πάγο, διότι η έλλειψη δροσερού ποτού είναι ικανή να χαλάσει όλο το χάπενινγκ.

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Όμως, όλα τα παραπάνω περιγράφουν απλά τις βασικές ανάγκες για την διοργάνωση ενός μπάρμπεκιου. Αυτό που θα διακρίνει το δικό σας από τα υπόλοιπα, είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια. Αν βρίσκεστε σε δικό σας χώρο, μπορείτε κάλλιστα να συνδυάσετε το μπάρμπεκιου σας με τους αγώνες του EURO που τρέχουν αυτό το μήνα, ή να προβλέψετε την ύπαρξη μουσικής. Με λιγότερα από 40 ευρώ μπορείτε να βρείτε εξαιρετικής ποιότητας ηχεία, τα οποία μεν δεν θα είναι ικανά να χαλάσουν τον κόσμο, αλλά θα προσφέρουν το απαραίτητο «χαλί» για τις συζητήσεις της παρέας.

Μπόνους: σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να έχετε κάποιον στην παρέα ο οποίος να ξέρει να ψήνει. Διότι στο κάτω κάτω της γραφής, κύριο μέλημα σας είναι να φάτε καλά και να απολαύσετε το μπάρμπεκιου, χωρίς να ανησυχείτε αν θα πάθετε δηλητηρίαση. Επίσης, φροντίστε να έχετε καρέκλες και φακούς (αν επιλέξετε παραλία).

Είδαμε λοιπόν ότι με πολύ λίγα χρήματα, θα μπορέσετε να διοργανώσετε το απόλυτο μπάρμπεκιου για εσάς και την παρέα σας. Μην το σκέφτεστε, πιάστε το κινητό και ξεκινήστε τα τηλέφωνα!

photo credits: bigisland.com & Pixabay.com

Σχετικά Άρθρα