Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Ανατολικά του Νέστου : Οι «Γιοι και οι κόρες» του αείμνηστου Κώστα Λειβαδίτη σας περιμένουν στις 3 και στις 4 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο (Βίντεο)

Αφιερώνουν την παράσταση στη μνήμη του θεατρικού τους πατέρα και στη μεγάλη προσφορά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου

Η νέα παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου «Ανατολικά Του Νέστου», μας δίνει την ευκαιρία να ξανανταμώσουμε και να νιώσουμε όλη αυτή τη θεατρική μαγεία που τόσο  έχει λείψει σε όλους μας.

Ολοκληρώνονται  οι πρόβες της θεατρικής παράστασης  «Γιοι και κόρες» από τη θεατρική ομάδα «Ανατολικά του Νέστου». Το  έργο θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 & 4 Ιουλίου στις 21.00 το βράδυ. Πατέρας του έργου είναι ο θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Καλαβριανός, με πλούσιο και σημαντικό έργο στην συγγραφική του πορεία.

Βασίλης Λειβαδίτης, Ηθοποιός και Σκηνοθέτης : Φέτος δουλέψαμε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και θα παρουσιάσουμε την παράσταση τηρώντας πιστά  τα προβλεπόμενα  υγειονομικά πρωτόκολλα


Μιλώντας στο xanthipost.gr  κ. Βασίλης Λειβαδίτης τόνισε μεταξύ άλλων πως φέτος η θεατρική του ομάδα εργάστηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και η παρουσίαση του έργου στο κοινό θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας πιστά  όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  

Ο κ. Λειβαδίτης  στην συνέχεια αναφέρθηκε σε όλους τους συντελεστές της παράστασης

  • Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη & Βασίλης Λειβαδίτης
  • Μουσική: Νόννα Κυριαζοπούλου
  • Κοστούμια : Αναστασία Σαλαμπάση
  • Ήχος και φώτα : B Sonic
  • Γραφιστικά : Γεωργία Βεράκη

Παίζουν: Δώρα Αντωνιάδου, Γιώργος Αποστολίδης, Θεόδωρος Βαϊντερλής, Αργυρώ Γιαπουτζή, Δημήτρης Δεδεμάδης, Χριστόφορος Καραγιαννίδης, Δήμητρα Κοτσάκη, Νόννα Κυριαζοπούλου, Έλενα Μανωλούκου, Θεοδώρα Μουδράκη, Εμμανουέλα Μπαρτζοπούλου, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Σοφία Ραξιώνη, Βασίλης Ταβουλτσίδης, Ελένη Τρανοπούλου, Άννα Τσέγκα, Ειρήνη Χατζηνικολάου.

Η θεατρική οικογένεια  «Ανατολικά του Νέστου» πενθεί  για τη μεγάλη η απώλεια του Κώστα Λειβαδίτη

Αναφερόμενος στην μεγάλη απώλεια του πατέρα του,  ο κ. Βασίλης  Λειβαδίτης συγκινησιακά φορτισμένος  δήλωσε: «… Η απώλεια είναι μεγάλη και για μένα ακόμη περισσότερο καθώς μιλάμε για τον πατέρα μου!  Συνεχίζουμε, οφείλουμε να συνεχίσουμε, η ζωή συνεχίζεται . Είναι αιφνίδιο και πολύ πρόσφατο. Το βάρος αυτής της απώλειας  φυσικά μας συνοδεύει , ωστόσο πρέπει να σταθούμε δυνατοί και να το ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε…»

 Οι παραστάσεις θα αφιερωθούν στην μνήμη  του και θα ακολουθήσουν και ιδιαίτερα αφιερώματα που θα ανακοινωθούν εν καιρώ, κατέληξε ο κ. Βασίλης Λειβαδίτης.  

Πολυξένη Καρακατσάνη, Ηθοποιός και Σκηνοθέτης  : Ο κόσμος είναι διψασμένος για πολιτισμό και αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να αναπληρώσουμε τον  χαμένο χρόνο !

Η κ. Καρακατσάνη δήλωσε στο xanthipost.gr πως η παράσταση «Γιοι και οι κόρες»  είναι μία ιδιαίτερη  παράσταση για όλους διότι γεννήθηκε εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας. Μίας συγκυρίας  που βίωσε όλη η ανθρωπότητα.

«…Γεννήθηκε μέσα από το πείσμα, την αγάπη και από το πάθος που έχουμε κι εμείς και οι μαθητές της θεατρικής μας οικογένειας  γι’ αυτό που κάνουμε…»

Αναφερόμενη η κ . Καρακατσάνη  στον αείμνηστο Κώστα Λειβαδίτη δήλωσε : «…Εμείς οι «Γιοι και κόρες» του Κώστα Λειβαδίτη αφιερώνουμε αυτές τις παραστάσεις  στη μνήμη του θεατρικού μας πατέρα και σε όλα αυτά που έχει προσφέρει  στην πολιτιστική ζωή του τόπου..»

Ερωτηθείσα για  το κουράγιο της θεατρικής ομάδας  εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών και συγκυριών της πανδημίας  να καταφέρουν να δημιουργήσουν μία νέα παράσταση, η κ. Καρακατσάνη τόνισε ότι  η ανάγκη για επικοινωνία και για διέξοδο  από  το τέλμα, τους οδήγησε σε αυτή την προσπάθεια κι επεσήμανε ότι από πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησαν δειλά δειλά τις  πρόβες του έργου.

Θα ζήσουμε τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που διαδραματίστηκαν  παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα.- Μία παράσταση που ξυπνά  βιώματα και αναμνήσεις!

Μάλιστα υπογράμμισε πως το έργο δεν επελέγη τυχαία.  Αφορά αληθινές ιστορίες παππούδων και γιαγιάδων του προηγούμενου αιώνα και βασίζεται  σε μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις  τους,  όταν τους ζητήθηκε να ξεχωρίσουν μια ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους.

Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε την ιστορία τους  με τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες  που πάντα ήταν δίπλα μας και μας στήριζαν και μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε πολύ, κατέληξε η κ. Καρακατσάνη. 

Να σημειώσουμε ότι οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο «Πυργελή» στην Ανδρέου Δημητρίου 57, τηλέφωνο 25410 72363

Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό/ανέργων): 5 ευρώ

Σχετικά Άρθρα