ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. ¨ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ¨ – Σχολιασμός των Πανελλαδικών 2021

Οι υπεύθυνοι του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Ορίζοντας», κα Μάμα Ουρανία (Φιλόλογος) και ο κ. Μάμας Δημήτρης (Φυσικός), σχολιάζουν τα φετινά θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

  • Ανθρωπιστική Ομάδα

Τα θέματα της Ανθρωπιστικής Ομάδας ήταν στο σύνολό τους βατά. Συγκεκριμένα, στα Αρχαία Ελληνικά στο διδαγμένο κείμενο οι ερωτήσεις κατανόησης ήταν σαφείς. Οι λεξιλογικές ασκήσεις και οι ερωτήσεις εισαγωγής δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερη δυσκολία. Το ίδιο ίσχυε και με το παράλληλο κείμενο. Όσο αφορά το άγνωστο ήταν προσεγγίσιμο και οι γραμματικές και οι συντακτικές ασκήσεις ήταν επίσης βατές. Οι ερωτήσεις της Κοινωνιολογίας ήταν ακριβείς και σαφείς και πολύ εύκολα οι μαθητές μπορούσαν να γράψουν έναν υψηλό βαθμό. Όμοια και τα θέματα της Ιστορίας ήταν πολύ βατά και προσεγγίσιμα από τους μαθητές. Τέλος, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, που αφορά όλες τις κατευθύνσεις, το εξεταζόμενο θέμα ήταν οι προσδοκίες των νέων για το μέλλον. Οι εκθέσεις και οι ασκήσεις μπορούσαν να απαντηθούν εύκολα από προετοιμασμένους μαθητές.

  • Θετική Ομάδα και Υγείας

Στο μάθημα της Χημείας τα θέματα ήταν ευκολότερα από τα περσινά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση κάποιες ασκήσεις που χρειαζόταν προσοχή στις λεπτομέρειες (Β5, Γ5, Δ3γ). Επίσης, προσοχή έπρεπε να δοθεί στην τεκμηρίωση των απαντήσεων. Τα θέματα της Φυσικής ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της ύλης και απαιτούνταν γνώσεις φυσικής και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου. Στη Βιολογία τα θέματα ήταν βατά και αναμενόμενα, χωρίς ιδιαίτερες παγίδες. Τέλος τα θέματα των Μαθηματικών Ο.Π., που αφορούν και την κατεύθυνση Οικονομίας / Πληροφορικής, ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και από το Δ3, Δ4 θέμα θα καθοριστεί ποιοι μαθητές θα αριστεύσουν.

  • Ομάδα Οικονομίας και Πληροφορικής

Στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) τα θέματα ήταν σαφή και κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της ύλης, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Τέλος, το ίδιο ισχύει και για το μάθημα της Πληροφορικής (ΑΕΠΠ), όπου τα θέματα ήταν επίσης βατά, χωρίς παγίδες και παρόμοια με τα θέματα προηγούμενων ετών.

ΕΠΑΛ

  • Νέα Ελληνικά

Το θέμα αφορούσε τον αθλητισμό, επίκαιρο και αναμενόμενο θέμα. Οι δραστηριότητες των κειμένων κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της θεωρίας, χωρίς, ωστόσο, κάποια ιδιαίτερη δυσκολία για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Επίσης, τόσο το θέμα του άρθρου όπως και ο σχολιασμός του ποιητικού υποκειμένου και η κατάθεση της προσωπικής άποψης δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερη δυσκολία.

  • Άλγεβρα

Τα θέματα ήταν σαφή, διαβαθμισμένης δυσκολίας, κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της ύλης και απαιτούνταν σφαιρικές γνώσεις μαθηματικών.

  • Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)

Τα θέματα ήταν σαφή, βατά και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

  • Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕ)

Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένα και απαιτούνταν καλή κατανόηση εννοιών.

Γενικά εργαστήκαμε με υπομονή και επιμονή και αυτή τη σχολική χρονιά. Αναμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα από τους μαθητές μας, καθώς δούλεψαν με ζήλο προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους.

Συνέχεια έχει η προετοιμασία για την επόμενη σχολική χρονιά.

Τμήματα: – Γυμνασίου – Γεν. Λυκείου / ΕΠΑΛ – Μελέτης Δημοτικού

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!  

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στην Ευζώνων 4, στο Πάρκο της Μεξικάνας, καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00.

Υπεύθυνοι σπουδών: Μάμα Ουρανία (Φιλόλογος)

                                      Μάμας Δημήτρης (Φυσικός)

Τηλ.: 2541107595 / 6979235630

Σχετικά Άρθρα