Ελλάδα Τελευταία Νέα

Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Για ναρκωτικά δικαζόταν ο ιερέας – δράστης

Για υπόθεση ναρκωτικών δικαζόταν ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες και έναν φύλακα της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι κατά την διάρκεια συνοδικού δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ

Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού, το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό. 

Κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας αφού μίλησε με έντονο τρόπο και απειλές προς τους ιεράρχες, επιτέθηκε με το υγρό σε όλους όσους κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, άκουσε τις φωνές ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη και έπεσε πάνω του, ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα. 

Ο 37χρονος δράστης συνελήφθη άμεσα κάθως τυχαία από το συγκεκριμένο μέρος περνούσε μια περιπολία και έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών

Εγκαύματα φέρουν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος, Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσάνδρας Νικόδημος, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Γουμενίσσης Δημήτριος και Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας.

Οι Μητροπολίτες Κηφισίας και Δρυϊνουπόλεως παραμένουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται πλύσεις στα μάτια τους ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί να μεταφερθούν στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Γεννηματάς.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο ΚΑΤ πήρε ο Μητροπολίτης Άρτας, του οποίου τα τραύματα είναι πολύ ελαφρά. Προληπτικά στο ΚΑΤ παραμένει ο γραμματέας της Συνόδου.

Ο φρουρός της Μονής νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στο Λαϊκό μετέβη άμεσα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα