Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η Democritus Racing Team στο «Re-energize Europe: γνωρίστε την τοπική σας ενεργειακή κοινότητα στα Κιμμέρια»

Την Παρασκευή 11/06, η Democritus Racing Team είχε τη χαρά να παρευρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) όπου διεξήχθη η εκδήλωση «Re-energize Europe: γνωρίστε την τοπική σας ενεργειακή κοινότητα στα Κιμμέρια» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας 2021 (EU Environment).

Το πρόγραμμα Re-energize Europe, έχει ως στόχο τη δημιουργία προτύπων βιωσιμότητας μέσω της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνει χώρα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (Universitair Ziekenhuis Brussel UZB-VUB) στο Βέλγιο, στις Φοιτητικές εστίες στα Κιμμέρια της Ξάνθης στην Ελλάδα, στο χιονοδρομικό κέντρο της Manzaneda στην Ισπανία και στην πόλη Eemnes της Ολλανδίας. Καθένα από αυτά τα μέρη, αντιπροσωπεύει διαφορετικές ομάδες τελικών χρηστών, ενσωματώνει διαφορετικό συνδυασμό ενεργειακών φορέων και αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις όσον αφορά το σχεδιασμό τοπικών ενεργειακών συστημάτων.

Κατά την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στις εγκαταστάσεις του Ενεργειακού Πάρκου στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων. Η ξενάγηση, πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του Εργαστηρίου Μηχανολογικού Σχεδιασμού του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ με επικεφαλής τον Καθηγητή Παντελή Ν. Μπότσαρη.

Γνωρίστε περισσότερα για το Εργαστηρίου Μηχανολογικού Σχεδιασμού του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ εδώ : Medilab.

#Renaissance_project #EUGreenWeek #localcommunity #renewable_sources #energy_park #energy_system #environment #event #drt #democritusracingteam #racingourselves #racing #university #duth #democritusuniversityofthrace

Σχετικά Άρθρα